Gastro

Slatki paketić doživljaja Roberta Hromalića

Razmišljate li što pokloniti za blagdane? Zašto vaš dar ne bi bio slatki doživljaj, jer oni se pamte? Prošećite do kućice Le Kolač na Strossmayerovom trgu i nazdravite s dragim ljudima uz topli, miomirisni rum punč i najveću fritulu Adventa, punjenu toplom kremom od jabuke i vanilije. Ne zaboravite selfie na bočnoj strani kućice, gdje vas čeka simpatičan photo point. 

Jeste li znali da se naziv punč prvi put pojavljuje u 17. stoljeću te da su ga iz Indije u Englesku donijeli mornari i tako proširili Europom? Prvi punčevi radili su se od samo pet sastojaka, dok se u Le kolač varijanti, uz crno vino, rum i crni čaj dodaje još jedan sok i više vrsta začina, a okus ovog toplog napitka dugo se pamti. 

Robert je pripremio i prhke, slatke, ručno rađene kekse, pakirane u atraktivnoj poklon kutiji. Idealni su kao znak pažnje poslovnim partnerima ili Božićni dar bliskoj osobi, a odlično će se uklopiti i među darove ispod bora. Keksiće osim na Fuliranju, možete potražiti i u slastičarnici Le Kolač u Petretićevoj 3, koja se uskoro seli na drugu lokaciju, uz novu ponudu i drugačiji koncept. 

Ugodne i vesele blagdane želi vam Robert Hromalić i njegov tim. foto: Paula Šantić