Aktualno

Seget – rajski kutak za bijeg od rutine 

Hrvatska – puna života – slogan je koji sjajno opisuje Lijepu Našu i nebrojene mogućnosti koje pruža za odmor po svačijem ukusu. No, užurbani životni ritam, mnoštvo obveza i stresna svakodnevica izmamili su na svjetlo dana sve veću želju za novim alternativama poznatim turističkim odredištima.
Općina Seget sa svojim adutima odgovara upravo tom opisu: idilično izolirana od najvećeg šušura, no praktično blizu najljepšim dalmatinskim gradovima: Splitu, „maloj Veneciji“ – Trogiru, Šibeniku i Primoštenu. 

Seget je oaza za savršen bijeg, idealno zaštićeni mediteranski kutak s osvježavajućom hladovinom zimzelenih šumaraka i nestvarnim, kristalnim morskim tirkizom – kampovi Seget i Vranjica Belvedere moraju biti mjesto vašeg idućeg odmora. Osjetite nepomućeni doživljaj prirode u vlastitom šatoru ili kamp vozilu, uz koje se ne morate odreći udobnosti na koje ste naviknuli. Naselje, koje iz svakog kutka nudi očaravajući pogled na otoke, u svom južnom dijeli nudi i potpuno opremljene mobilne kućice, ali i elegantno dotjeraneapartmane u zapadnom dijelu. 

Na tek korak od smještaja pružaju se bajkovite plaže obgrljene nestvarno čistim morem. Svakako iskušajte i zabavne sadržaje poput kajaka i jet skija. Segetsko područje poznato je i po sjajnim pozicijama za ronjenje te podvodnim zidovima bogatim florom i faunom, osobito rijetkom vrstom koralja – crvenom gorgonijom – koja spada u najljepše na Jadranu. Za potpuni doživljaj „brodoloma na pustom otoku“ okušajte se i u noćnom ribolovu te osjetite užitak ulova vlastitog ručka!

Za dinamični odmor nude se i dva teniska terena i četirivanjska stola za stolni tenis, a preporuka je i biciklom ili pješice uputiti se Stazom zdravlja – makadamom koji vodi do uzvisina Sv. Ilija i Vlaška, a koji se od svoje gradnje 1807. vrlo malo mijenjao. Ljubitelje fitnessa oduševit će izvrsniprogrami – klasični aerobik, ’80 aqua aerobik, aqua funpowerwalking pa i škola plesa, yogilates, klasični i latino fitness te stretching! Ni najmlađi gosti neće ostati bez zabave zahvaljujući izvrsno osmišljenim programima animacije. 

Gastro meka hedonističkih delicija za sva osjetila, Segetobiluje autohtonim specijalitetima i bogatom ponudomekološki uzgojene zdrave hrane, voća, povrća, a osobito iz brdskoga zaleđa – izdvajamo ukusnu janjetinu, uz domaću, uvijek svježu ribarsku ponudu. Nenadmašna peka, jela s dodirom čarobnog maslinova ulja i mirisnog začinskog bilja, sve zaliveno kvalitetnim domaćim vinima i zaslađeno savršenim lokalnim slasticama: fritulama, kroštulama ili pak rožatom. Konobe, restorani, slastičarnice, beach barovi upotpunit će vaš boravak u segetskom podneblju i sigurno razmaziti okusne pupoljke. 

Za okrepu duha i tijela, za čaroliju odmora gdje je mir i opuštanje prioritet, gastro ponuda omamljujuća, znamenitosti intrigantne, a priroda neiskvarena, gdje su domaćini gostoljubivi i velikodušni – Seget.

https://www.tz-seget.hr