Aktualno

Zavirite u segetsko zaleđe! Odmor za dušu, atrakcija za nepca!

IDILIČNI SEGET već godinama osvaja nenarušenim imageom autentičnog dalmatinskog mjesta, sjajnim smještajem i očaravajućim plažama optočenim morem iznimne bistrine. No, i posjet njegovom ruralnom dijelu krije doživljaje vrijedne istraživanja koji su, osim što opuštaju, i ukusni i mirisni!

GURMANSKE ADRESE OD KOJIH RASTU ZAZUBICE. Kad su nam pred očima proletjele sve one zamamne hladne plate – sir i pršut posluženi sa dinjom i smokvama, zdjele pune divnihškoljki koje samo što ne mirišu preko ekrana, svježa riba na gradele sa domaćim začinima, teče sa brudetom i raskošni pijatisa hobotnicom ispod peke, odmah nam je bilo jasno zbog čega su segetski restorani i konobe zaobilazna gurmanska adresa. 

Za koje, sasvim zasluženo, pljušte pohvale na svim jezicima, pa ih zabilježite u svojem putnom itineraru! Ništa manje uzbudljiv ni smještaj na seoskom imanjima, u starim kamenim kućama s gostoljubljivim domaćinima. 

Ondje ćete se u toploj domaćinskoj atmosferi pogostiti dalmatinskom pekom ili pak brudetom, dagnjama na buzaru sljubljenim sa domaćim vinom, te ukusnim fritulama uz orahovicu i prošek!

DIŠITE PUNIM PLUĆIMA. Frenetična pandemijska vremena stavila su naglasak na mirno i sigurno okruženje i očuvanje zdravlja, a idilična segetska Staza zdravlja upravo je idealna za to! Riječ je o makadamskoj stazi koja vodi do uzvisina Sv. Ilija i Vlaška – ne samo da će Vas nagraditi sjajnim panoramskim pogledom na Seget i trogirski akvatorij, nego ćete čitavim putem udisati svjež zrak i opuštajuće mirise mediteranskog bilja!

Ponešto odvažnije goste privući će i 22,4 km dugačak aslfaltno-makadamski put do uzvisine Vlaška koji se može savladati biciklom, pa tako ova staza u čas postaje atraktivna mediteranska kulisa za aktivni odmor. Kako i ovaj vidikovac nudi sjajan pogled na dalmatinske otoke, ne zaboravite škljocnuti pokoju fotografiju koja će oduševiti vaše pratioce na društvenim mrežama!

Više i foto:

https://www.tz-seget.hr