Aktualno

U Brelima održana završna fešta Autentice food & wine festivala!

Proteklog vikenda u Brelima završen je Autentica festival food & wine festival – najukusniji svibanjski festival!

Desetodnevni festival hrane i vina- Autentica Food&Wine 2024 održan je od 10. do 20. svibnja 2024., u organizaciji Turističkih zajednica općine Brela, grada Makarske, općine Tučepi i
općine Podgora, uz partnerstvo TZ Splitsko-dalmatinske županije, Splitsko-dalmatinske
županije i Bluesun hotela.

Završna fešta festivala održana je u Brelima, 18. svibnja, sa spektakularnim cooking showom predvođenim poznatim breljanskim chefom Goranom Staničićem i SKMER-ovim kuharima u organizaciji i pod pokroviteljstvom Bluesun hotela. oduševljeni gosti uživali su u okusima i mirisima slasne tune na pašticadu i dalmatinskog brudeta s fažolom.

Breljani i njihovi gosti imali su priliku upoznati se s omiljenim i ovom podneblju svojstvenim konceptom Dalmatinske marende, koju su breljanski restorani nudili u svim danima festivala – ali i blitvenjaku, u čijoj su se pripremi mogli okušati svi prisutni pod budnim okom Vedrane Vele Puharić.

Neizostavni Autentica barmen show priredili su cocktail majstori caffe bara Mul i Gina Poetica, poznati splitski saksofonist Vice, Django trio, pobrinuli su se da breljanska gastro avantura sa tradicijskim potpisom svim posjetiteljima ostane – a gdje drugo, nego u ponajljepšem sjećanju!

Arca restoran

DALMATINSKA MARENDA NA STOLOVIMA BRELJANSKIH KONOBA I RESTORANA
Od jutarnjih sati omiljeni breljanski restorani i konobe, Burin, Hrast, Šampion, Arca, bistro Lungomare i konoba Feral, nudili su tradicionalnu Dalmatinsku marendu po promotivnim cijenama.

Burin