Aktualno

NE PROPUSTITE USKRSNI DORUČAK U SINJU! Turistička zajednica grada Sinja organizira raskošan blagdanski stol od tradicionalnih jela!

U Sinju 1. travnja 2024., na Uskrsni ponedjeljak, Turistička zajednica grada Sinja uz potporu Grada Sinja i Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije, već šesti put organizira Uskrsni doručak na otvorenome.

Ova manifestacija, za koju se s radošću može reći kako je postala tradicionalna, započet će u 11:00 sati na Šetalištu bl. Alojzija Stepinca.

Cilj nam je svim posjetiteljima, kao i prvim gostima koji borave u gradu Sinju i okolici, predstaviti gastronomsku ponudu naših tradicionalnih uskrsnih jela uz prigodne običaje. Stoga smo za sve posjetitelje pripremili raskošan blagdanski stol sastavljen od tradicionalnih jela koja se pripremaju za uskrsni doručak, poput kuhanih jaja, šunke, dalmatinskog pršuta, sirnica, fritula i ostalih prigodnih slastica.

Dio programa bit će posvećen i tradicionalnoj dalmatinskoj marendi. U suradnji s OPG barba Edo Crljen, obrtom Ankičin slatki svijet i OPG Delma, na jelovniku će se pronaći i neizostavni uštipci te sinjski medenjaci, rafioli i ostale ukusne slastice. 

Pored gastronomske prezentacije uskrsnih jela, bit će upriličen i zabavni dio programa. Uz nastup Sinjskih mažoretkinja, posjetitelji će imati priliku uživati u pjesmama Dječjeg i Mješovitog zbora grada Sinja kao i gostujućih glazbenika. Ni najmlađi sudionici neće ostati uskraćeni: uz pomoć animatora krenut će u lov na misterioznu skrivenu uskrsnu pisanicu, okušat će se i u utrci s pisanicama, a sve u organizaciji vrijednih članova udruge Sinjski ferali.
Za uređenje prostora i pomoć pri prezentaciji uskrsnih jela zaslužne su udruge Sinjski ferali, Udruga za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD Cetina i gospođe Vesna Bader i Branka Marinović. Moderator programa je profesor Branimir Romac.

Turistička zajednica zahvaljuje Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske na podršci u ostvarivanju ove manifestacije. Ovogodišnja manifestacija je i humanitarnog karaktera. Prilozi su dobrovoljni, a namijenjeni su za potporu radu Caritasa župe Gospe Sinjske.

Foto i više: www.visitsinj.hr