Aktivni odmor

Dođite svi na Uskršnji marendin na supetarskoj rivi 1. travnja u 11 sati!

Turistička zajednica Supetra na Uskrsni ponedjeljak organizira Uskršnji marendin koji počinje u 11 sati.

‘Uz bogatu ponudu domaće spize, pinca i pića uz partnere Udruženje obrtnika Brač, na ovoj će se manifestaciji još jednom predstaviti naši partneri iz projekta ‘Otključavanje okusa Brača’, a sve uz našu domaću pismu. Za najmlađe posjetitelje pobrinut će se Wild Brač uz druženje sa životinjama.“, najavljuju iz TZ Supetra te pozivaju sve posjetitelje Brača i šire da ne propuste ovaj tradicionalni uskrsni običaj.

Supetar neodoljivo privlači goste iz cijelog svijeta svojom ljepotom, no posebno je poznat po bogatoj kulturnoj baštini i tradiciji koja se ističe za vrijeme Uskrsa. Naime, poput većine dalmatinskih gradova koji tradicionalno organiziraju uskrsni doručak za svoje goste i mještane, i Supetar tijekom uskrsnih blagdana postaje još živopisnija destinacija, a centar svih događanja je manifestacija ‘Uskršnji marendin’. 

Na ovom se gastro-zabavnom događanju okuplja čitava lokalna zajednica i radoznali turisti koji jedva čekaju, među inim, kušati gastronomske specijalitete s otoka – fritaju s divjim zejem, mendule u šećeru, sirnice, brački prošek… Uskršnji marendin također je prilika za uživanje u tradicionalnoj dalmatinskoj glazbi. Lokalni glazbenici izvode živopisne melodije koje podižu atmosferu i potiču posjetitelje na veselje i zajedništvo.

Više: supetar.hr