Aktivni odmor

ORGANIZATOR NAJAVIO SPEKTAKULARNI DALMATIA BOAT SHOW Očekuje nas preko 100 izlagača, 200 plovila, bogat zabavni program i svjetska premijera hrvatske jedrilice!

Dalmatia Boat Show održat će se od 18. do 21. travnja, a posjetitelje
očekuje preko 200 brodova i više od 100 izlagača te uzbudljiv party program.

Za manje od dva tjedna u Segetu Donjem održat će se prvi Dalmatia Boat Show. Tim povodom danas je u predivnoj Marini Baotić održana konferencija za novinare na kojoj je organizator sajma i vlasnik Grupacije Baotić, Željko Baotić, poručio kako je htio očuvati kontinuitet dalmatinskih nautičkih sajmova u travnju:

U razgovoru s izlagačima dobio sam izvrsne povratne reakcije i svi su rekli kako će podržati naš Dalmatia Boat Show. Već smo gotovo popunili sve kapacitete u šatorima, kao i izlagačka mjesta za 200 brodova. Izlagačima su najskuplji troškovi transporta i zato su mnogi odabrali upravo Marinu Baotić.“ – poručio je Baotić, dodavši kako se očekuje dvadeset premijera brodova, među kojima i svjetska premijera hrvatske jedrilice:

„I za iduću godinu već imamo termin pa ćemo, s obzirom na ogroman interes, sigurno proširiti izložbeni prostor. Najvažnije je da nismo ovisni o nikome, imamo vlastitu marinu i to je zalog za budućnost kakvim se rijetko tko može pohvaliti.“


Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Stipe Čogelja, rekao je kako je predsezona već u ovom trenutku rekordna: „Ernest Hemingway je napisao da je lako biti ribar u svibnju, a mi smo u mrežu ulovili novi nautički sajam i zato sam jako sretan.

Koliko je nautički turizam važan za domaće gospodarstvo dovoljno govori kontinuirani rast po kojem je Hrvatska, naglasio je Joze Tomaš, predsjednik HGK – Županijske komore Split, svjetski lider: „Prošle godine našu je zemlju posjetilo 585 tisuća charter gostiju što je rezultiralo s preko tri milijuna i osamsto tisuća noćenja. Imamo i više od tisuću charter tvrtki što pokazuje značaj ove industrije.“

Podsjetimo, Dalmatia Boat Show održat će se od 18. do 21. travnja, a posjetitelje očekuje preko 200 brodova i više od 100 izlagača te uzbudljiv party program. Na svečanom otvorenju, 18.04., u 10:00h će nastupiti Edi Šegota i Kvartet Cambi, od četvrtka do subote u Glory Bar-u nastupa Dj Dado dok će u subotu 20.04., od 20 sati, Marko Pecotić-Peco biti zadužen za večernju zabavu uz more.

Oni koji su u potrazi za novim brodom, imati će priliku birati između novih i rabljenih plovila koja uključuju sportske brodove, Flybridge jahte i dnevne kruzere. Direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Ivana Vladović, poručila je kako nije slučajno da je Dalmacija na samom vrhu svjetske nautičke ponude:

Naša priroda more i otoci govore dovoljno sami za sebe, a kad se doda naša gastronomija i gostoljubivost, mislim da svaki brod koji uplovi u Dalmaciju može izaći s prekrasnom uspomenom.“  – poručila je Vladović, dok je načelnik Segeta, Ivo Sorić, istaknuo značaj sajma za lokalnu zajednicu:

Lijepo je biti načelnik Segeta, kad vidimo pripremu Dalmatia Boat Showa. Već sada smo među pet najposjećenijih destinacija u županiji, a s ovim ćemo sigurno postati i top destinacija po ostvarenom broju noćenja.“ –

Odbrojavanje do manifestacije koja će, sigurni smo, postati tradicija tako je danas i službeno započelo, a više informacija o prvom međunarodnom Dalmatia Boat Showu možete pronaći na službenoj stranici.