Aktualno

Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika na ITB sajmu u Berlinu!

Berlin, 5. – 7. ožujka 2024. godine

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i ove godine nastupa na najvažnijem svjetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji se održava od 5.-7. ožujka 2024. godine.

Trajanje sajma je već prošle godine skraćeno s četiri na tri dana, a od 2023. godine sajam je otvoren isključivo za profesionalce.

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije zakupila je info pult na štandu Hrvatske turističke zajednice. Štand je veličine 264 m2, a suizlagači su:

ID Riva, TZ Splitsko-dalmatinske županije i TZ Grada Splita, TZ Grada Zagreba, Aminess, Elite Travel DMC, Jadrolinija, TZ Dubrovačko-neretvanske županije i TZ Grada Dubrovnika, TZ Ličko-senjske županije, Bluesun Hotels&Resorts, Orvas, Arena Hospitality Group, Perfecta Travel, TZ Šibensko-kninske županije, HUP Maistra, Valamar, Liburnia Riviera Hoteli,  NP Plitvička jezera, Plava Laguna, Croatia Airlines, Maslinica Hotel & Resort.

Na štandu će u suradnji s HGK biti organizirana degustacija hrvatskih vina i sireva.

ITB Berlin je inovativna platforma, na čelu turističke industrije od 1966. godine. Sajam ugošćuje ključne igrače u industriji iz cijelog svijeta, kako uživo tako i online. Na ITBu izlaže gotovo 190 zemalja i regija iz cijelog svijeta, a raspored po izložbenim dvoranama je osim zemljopisnog prema destinacijama, podijeljen i po tržišnim segmentima.

Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2023. godini posjetilo 155.384 turista iz Njemačke, a ostvarili su 687.489 noćenja, te se, već ustaljeno, nalaze na drugom mjestu po broju ostvarenih noćenja.