Blog

Pogledajte kako izgleda plaža “Punta rata” u Brelima, koju je Lonely planet proglasio 11. najljepšom na svijetu!

Lonely Planet objavio je novi vodič “Najbolje plaže na svijetu”, a među svjetskim biserima našla se na 11. mjestu i plaža Punta rata u Brelima. “Od legendarnih zlatnih zaljeva do malo poznatih uvala, nijedna školjka nije ostala neokrenuta tijekom naše potrage za najboljim plažama na svijetu.Poslali smo naše pisce posvuda u potragu za uzvišenim obalama punim surfanja i udaljenim krajevima teško dostupnog raja za novu knjigu Lonely Planeta Najbolje plaže na svijetu. “Ova plaža je čisto blaženstvo.

Zadržite se na obližnjoj šetnici kako biste uhvatili veličanstvene zalaske sunca, kada nebo sjaji dubokim narančasto-crvenim i neonsko ružičastim tonovima, dok sunce zalazi ispod borova koji se uzdižu iznad mora”, piše Lonely Planet i objašnjava kako stići do prekrasne uvale.

“Plaža se nalazi na sjeverozapadnom rubu Brela (do nje se lako dolazi pješke ili biciklom), oko 50 km jugoistočno od Splita na dalmatinskoj obali Hrvatske. Split ima međunarodnu zračnu luku i dobre autobusne veze s Brelima (1 sat)”. 

Više: dalmatia.hr

Foto: Tz općine Brela, Vice Rudan