Aktualno

U SUPETRU SE KUHAJU NAJBOLJE GASTRO PRIČE! Mihaela Vargašević i Vedran Bošković otključali nova, uzbudljiva okusna poglavlja Supetra!

KAO GRAD POD NEBESKOM ZAŠTITOM SVETOG PETRA I PAVLA, Supetar se voli u svojem brendiranju poigrati simbolikom ključa, a ovoga je puta – da mu pomognu otključati autohtone okuse i fantastične senzacije za nepca! – u pomoć pozvao prave gastro čarobnjake.

JER KOD NJIH SE KUHAJU NAJBOLJE PRIČE

Riječ je o vrsnim kulinarskim znalcima a ujedno i digitalnim kreatorima, Mihaeli Vargašević i Vedranu Boškoviću, koji ljubav prema hrani i njenoj pripremi putem detaljnih fotografija i video zapisa dijele na Instagram adresama seasoned.with.love i studio_kotluša.

Saznajmo kako su se proveli i što su zabilježili u pohodu na najvažnije supetarske gastro adrese!

POSJETILI SU ČAK 8 ATRAKTIVNIH LOKACIJA, a prvi je bio pravi mali obiteljski raj kilometar iznad samog grada – Muzej uja u vlasništvu obitelji Cukrov. Oduševilo ih je njihovo maslinovo ulje, džemovi i namazi rađeni s puno ljubavi, te obnovljena uljara u tradicionalnom ruhu. Umjesto da se osjećaju kao gosti, kaže Mihaela, osjećali su se kao da su nakon dugog puta – došli doma!

NIŠTA MANJE ODUŠEVLJENJE nastupilo je u restoranu Kala u samom centru Supetra – ondje su ih zadivile preciznost i vještina mladog chefa Dina Šeparovića, koji je vješto baratajući svježim namirnicama s domaće tržnice, pokazao da s pravom zaslužuje Michelinovu preporuku! Potom je na red došla…

PIZZERIA PRPOŠNA NAZIVA Peperoncin, koja je ponudila mnogo više od same pizze – u društvu vlasnika Marka Gospodnetić prvo su se uputili do lokalne mesnice, te potom nazad u restoran gdje je chef pripremao janjeći ragu koristeći, uz domaću janjetinu i lokalne namirnice, fascinantni varenik – reducirani vinski mošt koji se tradicionalno koristio pri pripravi prošeka, a u kuhinji kao zaslađivač i začin!

CHEF MIRKO GANIĆ iz Pizzerie&Grilla Bonaca impresionirao ih je kako znanjem i iskustvom u kuhinji, tako i slasnim raguom od hobotnice sa svježe pripremljenom tjesteninom – orecchiettama, a namirnice su, razumije se, kupili tog jutra na domaćoj ribarnici!

U HOTELU OSAM nepca naših kulinarskih virtuoza razoružao je glavni chef Nevres Dostović, koji je im je spravio kozice i škampe s lokalne ribarnice i pokazao dva načina pripreme tjestenine. Koliko mu to dobro ide potvrđuje i Michelinova preporuka, a sam ambijent hotela osvojio ih je iznimnom lokacijom, divnom open space kuhinjom, roof topom za večernja uživanja, kao i prekrasnom terasom zaštićenom hladom maslina!

JEDNAKO JE UKUSAN BILO kada su naši food bloggeri pripremali jela u konobi Štorija, vlasnika Mate Mladine, gdje su uživali u, kako kažu, najdivnijoj hobotnici ispod peke. Ona se priprema na tradicionalan način koji su rado i detaljno zabilježili, od samog loženja vatre do serviranja hobotnice na stol! Dodatan bonus bili su vanjski stolovi sa pogledom na more smješteni pod okriljem maslina i zalazak sunca koji doslovno oduzima dah!

CHOPSTIX je restoran koji ih je oduševio modernošću, ali i uvođenjem lokalnih namirnica koliko god to priprema sushija dozvoljava – tako se tu našlo voće i povrće sa lokalne tržnice, baš kao i riba, a naročito ih je razgalila mlada ekipa koja u restoranu priprema koktele sa svježim domaćim začinskim biljem!

ATRAKTIVNU FUZIJU TRADICIONALNOG I MODERNOG ponudio im je i restoran Families, čija mlada chefica Tea Pilat spaja tradicionalne namirnice na suvremeni način – domaća janjetina, kozji sir, povrće i voće pripremljeni na potpuno inovativan način, čine jednu sasvim novu priču!

Brendiranje Supetra kroz gastro priču primjer je koji valja slijediti – kako bismo zadržali prepoznatljivost, domaće i autohtona kuhinja segmenti su na kojima treba inzistirati“  zaključak Mihaeline i Vedranove supetarske gastro avanture!

Više: supetar.hr