Aktualno

SELCA ZABLISTALA KAO NIKADA DO SADA! Atraktivan promotivni video otkriva mjesto poetske ljepote!

VELJAČA JE MJESEC LJUBAVI, a ukoliko pogledate novi promotivni video Turističke zajednice općine Selca iz stvaralačke kuhinje digitalnih čarobnjaka iz Pointers produkcije, mogli biste se zaljubiti – u Selca!

Naime, iako smo ‘stari znanci’ dugi niz godina, dogodilo se to – upravo nama! Fantastičan video uradak koji prikazuje sjajne kadrove četiri naselja općine Selca (istoimeno naselje Selca, te još Sumartin, Povlja i Novo Selo) maestralno je ‘izvukao’ iz njih – ono najvažnije i najljepše.

U NEPUNE DVIJE MINUTE USPJELI SMO TAKO zaći u najskrovitije uvale i pogledati ih iz perspektive inače dostupne samo galebovima – ili pak brodicama.

Uživati u prelijevanju zlatnog šljunka u tirkizno plavu bistrinu mora, obrubljenu mediteranskim raslinjem.

Zaviriti u mriže vrijednih ribara, među nasade vinove loze, u pijate u kojima se ljube slasni bob i artičoke, te gotovo osjetiti na nepcu svježe domaće bijelo vino

Diviti se bez prestanka vještini selačkog kamenoklesara, u čijim rukama se grubi kamen pretvara u prekrasan čamac; ali i dlijetu same prirode, koja je u ovo mjesto urezbarila i svoj vlastiti potpis, darujući ga neobično lijepim skrivenim uvalama, tlom na kojem dozrijevaju bobe najljepših bračkih vina i gomilom netaknute izvorne ljepote. Spoznati neizmjernu slikovitost i draž malih otočkih naselja, koja smo odmah poželjeli posjetiti, čak i ako smo tamo već bili.

Ostati bez daha pred monumentalnom ljepotom Bračke katedrale, čiji bijeli kamen okupan suncem jednako oduševljava izvana i iznutra. Inspirirati se za naš slijedeći aktivni odmor i početi planirati svoju selačku kajak ili surf avanturu, ili tek osluhnuti more i zamisliti svoj idući odmor, na kojem ćemo se lijeno buditi u jednoj od idiličnih selačkih vila uz pjev ptica i tamnoplavi bazen.

I DOK SMO UZ NOĆNE KADROVE na treptaj osluhnuli predivnu harmoniju klapskog pjevanja, shvatili smo da čak i kad iz Selaca odemo, zapravo nećemo otići – nikada. Očarani izvornošću, netaknutom prirodom i poviješću, doznali smo jedno – napustiti ovu poetsku ljepotu umu će biti – jednostavno nemoguće.

www.visitselca.com