Aktualno

Advent u Novalji – blagdanski trenuci za pamćenje

Najljepše razdoblje u godini, ispunjeno blagdanskim mirisima i okusima djetinjstva, sretnim trenucima s obitelji i prijateljima, božićnim pjesmama i susretima s Djedom Božićnjakom osvojilo je i Novalju.

Bogati adventski šušur može se osjetiti na svakom koraku, a Grad Novalja, Turistička zajednica grada Novalje i Centar za Kulturu Novalje pripremili su za svakog posjetitelja obilje događanja za dugo pamćenje. Stoga pozivaju sve, i domaće i njihove goste da ovih dana ne propuste neke od najatraktivnijih događanja u gradu.

Sajam domaćih proizvoda definitivno je događaj koji nitko ne propušta jer tko može odoljeti kvaliteti domaćih autohtonih proizvoda, dok je Kućica Djeda Božićnjaka mjesto veselja i smijeha najmlađih, ali i onih malo starijih koji se još uvijek nadaju da će im ispuniti pokoju božićnu želju.

Kućica je otvorena do 29. prosinca svakim danom od 10 do 12 sati te popodne od 17 do 19 sati.

Razdragano dječje veselje odzvanja i na Šetalištu hrvatskih mornara u blizini dječjeg vrtića gdje se odvija ‘Bajka od vune i drva’, a da djeca i njihovi roditelji ne propuste nijedan događaj tu je i vlakić Djeda Božićnjaka da ih odvede gdje god požele.

Ispred galerije Era svake nedjelje održava se paljenje nove adventske svijeće a iz svakog kutka odzvanjaju zvukovi najljepših božićnih klasika u izvedbi domaćih bendova poput Dua nostalgije, grupe Kanela, Vista benda, gradske glazbe Pag, Glazbene škole Iva Kuprešak i brojnih drugih.  

Uz svakodnevna događanja u božićnoj čitaonici blagdanski ugođaj i gastro poslastice nude Makarunijada i Bakalarijada, a vrhunac božićnih događanja sigurno je tradicionalni koncert u Župnoj crkvi Sv. Katarine – Novaljski raspivani Božić, koji će se održati na blagdan Sv. Stjepana, 26. prosinca.

Na rasporedu je i Revijalno Humanitarni nogometni turnir 3 na 3, od kojeg prihod ide u humanitarne svrhe.

Kao uvod u novogodišnje slavlje u petak 29. prosinca svi s nestrpljenjem očekuju koncert popularne Indire dok se najveća fešta priprema na dočeku Nove godine, 31. prosinca na Trgu Bazilike uz nastup 023 benda kao predgrupe te koncert Ivane Marić.