Aktivni odmor

Predstavljen Bike projekt Splitske rivijere

U splitskom Hotelu Ambasador predstavljen jedinstveni Bike projekt Splitske rivijere koji obuhvaća 1256 kilometara standardiziranih biciklističkih ruta kategoriziranih u 28 brdskih te 17 cestovnih ruta od kojih je 7 obiteljskih, a prolaze od Marine preko Splita i Šolte do Omiša.

Bike projekt Splitske rivijere jedinstven je primjer suradnje lokalnih tijela i struke, a u njegovoj realizaciji sudjelovali su Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije i 11 turističkih zajednica Splitske rivijere te tvrtka TOP SPORT EVENTS, poznata po organizaciji biciklističke utrke CRO Race.

Splitska rivijera može se pohvaliti i time što je prva implementirala unificiranu biciklističku signalizaciju koja je usklađena s Pravilnikom o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cesti u Republici Hrvatskoj. Turističke zajednice koje su se uključile u projekt su: TZ Splita, TZ Kaštela, TZ Omiša, TZ općine Dugi Rat, TZ općine Marina, TZ Trogira, TZ općine Okrug, TZ općine Šolta, TZ općine Podstrana, TZ Solina, TZ općine Seget.

Podaci o destinacijama, popis i karte ruta, kao i podaci o tehničkoj i fizičkoj zahtjevnosti, elevaciji te ostalim relevantnim informacijama publicirani su u brošuri, a detalji o stazama bit će objavljeni i na službenim internetskim stranicama turističkih zajednica te na stranici Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Foto: Dalmatinski portal, Tz Seget

Više: dalmatia.hr