Aktualno

NOVI ISKORAK U DIGITALNOJ TRANSFORMACIJI Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila novi web portal – Srce Jadrana!

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije predstavila je novi web portal  Dalmatia.hr  pod imenom ‘Srce Jadrana’. Na svečanoj promociji, u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika, direktorica TZ SDŽ Ivana Vladović istaknula je kako su željeli stvoriti najbolju razglednicu za globalizirani i digitalni svijet u kojem živimo.

Naime, na stranici je kroz fotografiju, video i tekst prezentirano više od 40 destinacija kroz tri klastera ‘Obala’, ‘Otoci’ i ‘Zagora’, a ona bi trebala postati središnje mjesto za doživljaj SDŽ diljem svijeta. Na digitalnoj infrastrukturu radili su ugledni stručnjaci, a novu stranicu karakterizira minimalizam, kreativni i zanimljivi sadržaj te multimedija.

“Ponosimo se regijom u kojoj živimo, zato nam nije bio problem raditi godinu dana na projektu koji je digitalna luka dalmatinskog turizma. Gradeći izgled novog portala ponovno smo se zaljubili u ovaj dio svijeta u kojem živimo, u svoju tradiciju, kulturu, ljude, a to smo prikazali na najljepši mogući način svijetu i želimo ga očuvati za budućnost”, izjavila je Ivana Vladović.

Dodala je kako je županija predstavljena kroz aktivnosti kulturnog, društvenog, zdravstvenog, vjerskog i nautičkog turizma. Na ovoj stranici nalaze se sve potrebne informacije koje omogućuju lakše snalaženje turistima u destinaciji. Svatko, prema vlastitim interesima, može potražiti razna događanja – od evanata, preko aplikacija do nautičkih ruta, plaža ili aktivnosti.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban posebno je istaknuo simboliku imena novog portala jer SDŽ doista jest – u smislu turizma – srce Jadrana!

“Što se tiče ukupnog razvoja, Splitsko-dalmatinska županija je srce Domovine. To potvrđuje i nagrada koju je TZ SDŽ dobila na Malti kao održiva regija. Ključ uspjeha u turizmu je čovjek, imamo sunce i more, kulturnu baštinu koju su nam predci ostavili, ali ljudi su ti koji čine razliku. Bez obzira na ove fantastične digitalne uratke, promociju i ono što radimo u turizmu, moja poruka je – okus, miris, duša dalmatinskog čovjeka, ribara, ratara, seljaka ne može se osjetiti – ako ne dođete u srce Jadrana”, zaključio je župan Blaženko Boban.

“Dolazak i posjeta Splitu i Splitsko dalmatinskoj županiji uvijek podrazumijeva nešto novo, autentično i inovativno. Danas smo svi zajedno uplovili u novu digitalnu luku centralne Dalmacije, novu komunikacijsku platformu TZ Splitsko-dalmatinske županije. Čestitke direktorici Vladović i cijelom njenom timu na iskoraku u digitalnoj transformaciji, ali i čuvanju od zaborava prave dalmatinske spize kroz projekt “Dalmatinska marenda”!” – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice

Za IT razvoj i izgradnju digitalne infrastrukture web portala Dalmatia.hr zaslužna je IT tvrtka Profico, čiji je direktor Mateo Perak istaknuo kako su tražili minimalistička rješenja i prikaz destinacije koja će pričati sama o sebi. Zato je ideja dizajna bila da ga što manje koriste, a da ostave što više doživljaja kroz multimedijalnost!

Kada je riječ o podizanju kvalitete ponude, iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije posebno ističu projekt ‘Dalmatinska marenda’ – originalni turistički proizvod koji brendira objekte i proizvođače domaćih, autohtonih proizvoda koji ih pripremaju na tradicionalan način.

Upravo su svi uzvanici, na kraju službenog protokola kušali autentične dalmatinske obroke, a tom prilikom nagrađeni su i svi chefovi koji su sudjelovali u projektu.

Više: dalmatia.hr
Foto: dalmatinskiportal.hr, Tz SDŽ