Aktivni odmor

Uzbudljiva otočka jesen – Boljani zovu u lignjaduru!

POSEZONA NA BOLSKI NAČIN. Jedan od razloga zašto volimo Bol, je taj što nam uvijek iznova pokaže da jesen na otoku nipošto ne mora biti dosadna!

Ondje ljeto kao da traje malo duže, a to pokazuje i Bolsko lignjadura – atraktivna fuzija dobre glazbe, ukusne spize i natjecateljskog adrenalina! Lignje – slasni morski grabežljivci, veoma su vješte u lovu na vlastitu hranu, a lignjolov s druge strane može biti pravi izazov. Želite li se okušati u istome, zabilježite sedmi i osmi listopad u svojem putnom itineraru, a prijaviti se možete sve do 5. listopada.

KATEGORIJE KOJIMA NE NEDOSTAJE VEDRINE. U subotu u 15.00h lignjolovci će se okupiti ispred restorana Vendetta, gdje pola sata kasnije kreće druženje uz dobru spizu i piće, a natjecateljsku atmosferu dodatno će zagrijati pop tamburaški sastav Paori!

Turnir kreće u 16.30 ispred Prve dalmatinske vinarske zadruge, a zvuk trube ili pucanj iz startnog pištolja označit će njegov početak. Ekipe od po 4 sudionika imat će čitava 4 sata na raspolaganju za lov, a njihov povratak je u 20.30h kada će se obaviti i vaganje ulova!

U 21.00h očekuje ih i atraktivan večernji program – za gastro senzacije pobrinut će se prvi čovjek ŠKMER-a, Željko Neven Bremec, a neumorni Paori pobrinut će se da ni glazbenih poslastica ne nedostaje.

U nedjelju, 8. listopada, sudionike očekuje identičan repertoar, ali i veliko glazbeno i natjecateljsko finale – večernji će program svojim nastupom uveličati grupa Magazin, a u 23h slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i nastavak fešte u restoranu Vendetta. Osim prvog, drugog i trećeg mjesta za najveći izvagani ulov, dodjeljivat će se nagrade i u nizu drugih kategorija, kojima ne nedostaje vedrine – osim pravih kapitalaca među ovim slasnim mekušcima, nagradit će se čak i najmanja ulovljena lignja, potom najmlađa i najstarija ekipa, najbolja ženska ekipa…

MORSKI STANOVNICI BOLSKOG AKVATORIJA vrlo su osebujni – nemojte se stoga iznenaditi ako pored lignji, hubotnica i sipa u vaše mriže zaluta i pokoji nezvani gost! Tako se u bračkom kanalu, nakon invazije ove vrste na stonski kanal i na ušće Neretve, znao pojavljivati i slasni predator zvan plavi američki rak – veoma je ukusnog mesa, odličan za brudete i juhe, a može narasti i do 1 kg!

Foto: TZ Bol, Gabrić Media

Više: tz.bol.hr