Aktualno

U Dubrovniku jubilarni 10. Good Food Festival ZA LJUBITELJE DOBRE HRANE, VINA, KUHANJA I VRHUNSKE GLAZBE

Dubrovnik – najbolja gastro destinacija ove jeseni

Turistička zajednica grada Dubrovnika od 9. do 22. listopada 2023. organizira jubilarni, 10. Good Food Festival, gastronomsku poslasticu za sve ljubitelje dobre hrane koja obuhvaća brojna događanja i sadrži raznoliku ponudu ukusne hrane i dobrih vina.

Ovogodišnje dvotjedno izdanje, po uzoru na dosadašnju uspješnu praksu, uključuje razne radionice pripremanja dubrovačkih slastica od kojih se mnoga nasljeđuju s generacije na generaciju i brižno čuvaju u obiteljskih kuharicama. Nudite će se i razna jela tradicionalne hrvatske kuhinje, a tu su i svima omiljene tematske večere, gastro ture te kao posebno iznenađenje večera s Michelin Star Chefom.

Tijekom Festivala istodobno će se nuditi posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, kada vrijedni kuhari kreiraju atraktivna jela po promotivnim cijenama. Prilika je to da svi ljubitelji gastronomskih poslastica posjete dugo željene restorane a da se dubrovački ugostitelji iskažu kao kreativni domaćini. Već tradicionalno u ovom Festivalu sudjeluju ponajbolji dubrovački restorani, wine barovi i slastičarnice pa je ovo izvrsna prigoda da sebi i svojim najdražima priuštite neponovljive gastro uspomene.

Good Food Festival već godinama okuplja brojne zaljubljenike u originalna, tradicionalna, ali i moderna jela te oduševljava brojne posjetitelje, a da se uz dobru hranu od gušta može zapjevati i(li) zaplesati pobrinut će se dubrovački glazbenici.

Tijekom festivalskih događanja nudit će se i zdravi zalogaji tako da i oni koji zbog raznih razloga paze što konzumiraju mogu uživati u, primjerice, vegetarijanskim, veganskim i(li) gluten free zalogajima.

Posljednji dan Good Food Festivala, tradicionalno obilježava Dubrovačka trpeza na kojoj će se predstaviti dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari koji će prezentirati svoje znanje i umijeće. Sav prihod od prodanih jela ide u humanitarne svrhe, kao što je primjerice lani išao Društvu distrofičara invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Dubrovačko neretvanske županije.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u lanjskom, 9. izdanju Good Food Festivala predstavila je i novitet – prvi dubrovački street food festival Bavarin u Lazaretima, koji je kroz ugostiteljske objekte ponudio hranu ponajboljih domaćih chefova i restorana, s menijima prilagođenima za sve – od burgera, plant based jela, ponajboljih ribljih street food delikatesa pa sve do najukusnijih slastica.

Iskoristite ovu sjajnu priliku i posjetite restorane u kojima do sad niste bili, dopustite da vam dubrovački ugostitelji pokažu koliko su jela iz njihove ponude ukusna, kreativna i primamljiva. Bogatu ponudu koju nude svi navedeni restorani, pastićerije i wine barovi, kao i cjelokupni program Good Food festivalskog vikenda možete pogledati na web stranici Turističke zajednice grada Dubrovnika ili na linku.

Fotografije: Katija Živković