Aktualno

Svečano otvorenje luksuznog hotela Crystal u Orebiću okupilo brojna poznata lica!

Hotel Crystal najveća je investicija na poluotoku od otvaranja Pelješkog mosta

U četvrtak 6. srpnja u Orebiću svečano je otvoren boutique hotel Crystal u koji je uloženo 7 milijuna eura. Hotel je nakon otvaranja Pelješkog mosta, najveća investicija na poluotoku u hotelske kapacitete i veliki iskorak u turističkoj ponudi Orebića.

Branko Peter Puljić u pratnji oca australskog poduzetnika Petra (Pere) Puljića svečano je prerezao vrpcu na samom ulazu hotela.

Hotel Crystal, smješten tik uz plažu u Orebiću, s pogledom na jednu od najljepših mediteranskih destinacija, grad Korčulu, već krajem travnja primio je svoje prve goste.

Dvjesto uzvanika uveličalo je svečanu proslavu otvorenja koja je okupila brojna poznata lica. Za dobru zabavu je bio zadužen pjevač korčulanskih korijena Petar Dragojević i band, klapa Geta, a program je vodila poznata radijska voditeljica Edita Lučić. Birano je društvo, uz spektakularno otvorenje, pohvalilo lokaciju hotela i tirkizni bazen koje zove na kupanje te zadivljujući pogled na planinu Sv. Ilija koji ostavlja bez daha.

Joško Cebalo, Dubrovačko – neretvanski dožupan, poduzetnik Petar (Pero) Puljich i Tomislav Ančić, načelnik općine Orebić
Klapa Geta iz Orebića
Projektant hotela Otto Barić s društvom

Na otvorenju je prisustvovao načelnik Orebića Tomislav Ančić, dožupan Dubrovačko – neretvanski Joško Cebalo, arhitekt Otto Barić, Vladimir Balić bivši Hajdukov vratar, Damir Karaman, estradni menadžer, direktor Turističke zajednice općine Orebić Mladen Đeldum i brojni drugi, te poznata fitness trenerica Renata Lovrinčević Buljan i putopisac Goran Jović, koji su ujedno snimili kampanju za novootvoreni hotel Crystal u Orebiću!

Legendarni Hadukov vratar Vladimir Balić, direktor Turističke zaednice općine Orebić Mladen Đeldum i estradni menadžer Damir Karaman
Goran Jović i Renata Lovrinčević Buljan zaštitna su lica hotela Crystal

Načelnik općine Orebić, Tomislav Ančić je ujedno istaknuo kako je ova investicija veliki iskorak u turističkoj ponudi Orebića, te poželio investitoru uspješnu sezonu.

Na samom početku događanja uzvanicima se obratio investitor i vlasnik objekta Branko Peter Puljich, rođeni Australac, građevinski poduzetnik, koji se zaljubio u Orebić još u mladosti.

Direktorica hotela Fani Marinović istaknula je kako su zaposlenici hotela lokalno stanovništvo s Pelješca i s Korčule. Hotel Crystal, tvrdi ona, bit će zanimljiv obiteljima s djecom. Ponajprije zbog blizina plaže i šetnice.

Načelnik općine Tomislav Ančić
Hotel je blagoslovio župnik don Marko Stanić

“Prvi put kada sam s obitelji posjetio Orebić, zaljubio sam se u kristalno more, čisti zrak. S vremenom se rodila ideja za otvaranjem hotela u kojem će se gosti osjećati kao kod kuće. Nakon dvije godine izgradnje i opremanja hotel je otvoren. Cilj nam je privući zaljubljenike u Pelješac i mediteranski stil življenja, ispuniti sve želje i očekivanja tijekom njihovog boravka i ponovno se vidjeti”, kazao je investitor i vlasnik hotela Branko Peter Puljich.

Vinar Matuško s društvom

Hotel je kategoriziran s četiri zvjezdice i ima 30 smještajnih jedinica, a namjera je da bude otvoren tijekom čitave godine, te da time doprinese uvijek poželjnom jačanju turizma i van udarne ljetne sezone; a također će biti i na usluzi lokalnom stanovništvu, koje će ondje rado organizirati različite prigodne priredbe i svečanosti.

Ovom prigodom hotelski chef i uigrani tim poslužili su pravu raskoš jela – najukusnije dalmatinske zalogaje, tradicionalne specijalitete sa modernim štihom, jela spravljena isključivo od svježih i sezonskih namirnica iz vrtova domaćih OPG proizvođača, te profinjene slastice.

Foto: Andro Tasovac, Goran Jović