Gastro

DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA U Dugom ratu se organizira 17. Festival poljičkog soparnika

soparnik nn naslovnica dugi rat

Ovu subotu, 29. srpnja u Dugom Ratu održat će se Festival poljičkog soparnika!

Festival soparnika je već nadaleko poznati gastronomsko-turističko-tradicijski spektakl Poljica i poljičke tradicije i načina života, a posebno za ljubitelje izvorno naše, a zdrave i ukusne domaće hrane. Ovogodišnja fešta održati će se u subotu 29. srpnja s od 21 sat, a o najboljem soparniku će odluku donijeti ocjenjivački žiri Poljičana. Soparnike će na licu mjesta, na šest poljičkih komina, pripremati i peći tridesetak iskusnih meštrica i meštara o’ soparnika, a puno više će ih izložiti svoje poljičke delicije u slobodnoj prodaji duž dugoratske lučice i rive.

Tko će ove godine osvojiti prestižnu nagradu, priznanje i doživotnu čast i ponos, pitanje je vrijedno barenko tisuću slasnih kusa Poljičkog soparnika, a koje si svatko postavlja ovih dana u Dugom Ratu i ostatku Poljica. Nakon priprave i pečenja, te ocjenjivačke ceremonije i dodjele nagrada i priznanja najboljima, slijedi nam dobra zabava, a neće faliti ni poljičkog šušura, pjesme i plesa…  stoga dođite svi u subotu navečer u Dugi Rat (ili ostanite poslije kupanja i navečer na dugoratskoj plaži) i uživajte u poljičkoj fešti u ludom mistu koje je svom omiljenom jelu još prije devetnaest godina odlučilo posvetiti cijeli festival!

Zanimljivi događaj organizira Općina Dugi Rat, Turistička zajednica Dugi Rat i Društvo Poljičana sv. Jure, Priko, uz sponzorstvo Splitsko-dalmatinske županije i Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Više: Tz Dugi Rat