Aktivni odmor

NOVALJA  JE JEDNOSTAVNO „SIMPLY THE BEST! Nagrađena u kategorijama: najbolja sportska manifestacija, event i turistička agencija!

         

Ove godine Novalja osvaja s Life on Marsom nagradu za iznimnu kvalitetu i atraktivnost manifestacije koja na podizanju održivog razvoja aktivnog turizma svojim sadržajem obogaćuje turističku ponudu, a Novalju pozicionira u sam vrh hrvatskih outdoor destinacija.

Zašto otok Pag ima poveznicu s Marsom zna svatko tko je iskusio šetnju ovom stazom čiji krajolici trajno ostaju u sjećanju. Netaknuta priroda, ljepota vrijedna divljenja, miris mora i soli potpuna su relaksacija i detoks od svakodnevice. Life on Mars trail je staza koju trkači,  ocjenjuju s pet zvjezdica, ekskluzivna I te vrijedna divljenja.

Krasi je i nagrada čitatelja magazina ”PEOPLE OUTDOORS” za najbolju outdoor turističku infrastrukturu. Označene staze i koordinate mogu se pogledati i u tiskanom izdanju.

Treking liga u suradnji s Turističkom zajednicom grada Novalje svakog proljeća organizira utrku LIFE ON MARS. Egzotični kanjon Metajne atraktivna je lokacija najpopularnije treking utrke u Hrvatskoj koja svojom svemirskom ljepotom, potpuno opravdano, ostavlja bez daha svakog posjetitelja.

Druga nagrada za kvalitetu i kreativni razvoj manifestacija pripala je Sonus festivalu koji se svojom sadržajnošću profiliralo kao jedan od najboljih hrvatskih festivala elektroničke glazbe zahvaljujući kojem je plaža Zrće  postala jedna od najekskluzivnijih party destinacija u Europi, a Novalja izuzetno atraktivna turistička destinacija.

Nakon 2 godine pauze uzrokovane pandemijom, SONUS festival 2022 je bio rasprodan prije početka festivala i ove godine ugostio više od 13.000 posjetitelja po danu u periodu od 21.08. do 25.08., što je samo jedan u nizu uspjeha ovog festivala koji je 4 godine zaredom uvršten među top 10 svjetskih festivala prema mediju Resident Advisor i prema izboru fanova, dobitnik nagrade za najbolji hrvatski techno festival čak 4 puta.

I treću nagradu primila je Turistička agencija SUNTURIST, u kategoriji Agencija – suradnja s lokalnom zajednicom za ostvarenu suradnju s lokalnom zajednicom na razvoju sadržaja turističke ponude čime se daje izuzetan doprinos kvaliteti, raznovrsnosti i unapređenju ukupne turističke ponude destinacije. Već više od 40 godina glavni je cilj turističke agencije SUNTURIST omogućiti klijentima ugodan boravak i zadovoljstvo kroz bogat izbor smještajnih mogućnosti transfera, izleta, evenata za mlade, tradicije, gastronomije od pojedinačnih do različitih paket aranžmana. Osmišljavaju kako destinaciju približiti klijentu radi njegovog što kvalitetnijeg i potpunijeg doživljaja kojeg će dugo nositi u lijepom sjećanju te kako tako osmišljenu i organiziranu destinaciju iznijeti na tržište putem različitih promotivnih niša i kanala.

Širok spektar izleta sastoji se od aktivnih tura poput hikinga, bicikliranja i kajakarenja, veslanja na SUP dasci, izleta brodom, zabavnih i adrenalinskih aktivnosti, party programa, posjeta nacionalnim parkovima i povijesnim gradovima, gourmet i kulturoloških tura na kojima gosti imaju priliku biti u ugodnom društvu vodiča i pratitelja, čuti zanimljive priče i degustirati svjetski poznate autohtone proizvode otoka Paga.

Ideja vodilja ove agencije je svojim radom doprinijeti gospodarskom i sveopćem razvoju svojeg mjesta i otoka Paga na zadovoljstvo njegovih žitelja i njihovih gostiju.

Turistička agencija Sunturist uključuje se u razne sportske projekte koje vodi TZ grada Novalje kao i zajednice na području otoka Paga. Napominjemo da je ona glavna DMC agencija uključena u provedbu projekta PAG OUTDOOR. Posebno ističemo projekt Pag Summer Outdoor, koncept aktivnih tjedana koji se održava s licenciranim i  iskusnim trenerima u različitim oblicima aktivnog turizma.

Tradicionalna godišnja turistička nagrada Simply the best, utemeljena 2009. godine,  dodjeljuje se za kvalitetu, inovativnost, kreativnost te za razvoj i unaprjeđenje turističke ponude. Inače se na ovoj, 23. po redu međunarodnoj poslovno-turističkoj burzi PUT, okupljaju svi djelatnici iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara.

Osim radno-poslovnog dijela kojem je osnovni cilj predstavljanje sadržaja i novosti u turističkoj ponudi, program burze upotpunjen je upoznavanjem odredišta-domaćina i njegove ponude, stručnim raspravama i prezentacijama te aktivnim druženjem sudionika.

Nagradu za 2022. godinu primilo je 51 osoba, tvrtka i institucija.