Aktualno

ČAROBNI I MAŠTOVITI ADVENT SA STIVANJANIMA – Oslobodite svoju kreativnu stranu uz mirise fritula, gina i kuhanog vina!

PITATE LI SE KAKO IZGLEDA PREDBLAGDANSKO VRIJEME u idiličnom Sutivanu, vrijeme je da Vam otkrijemo tajnu – ljupko i maštovito!

Već i letimičan pogled na program adventskih zbivanja, nagovještava da će u ovoj otočkoj meki biti ukusno i mirisno, ali i kreativno!

Advent započinje uz najbolju ponudu jela i pića u Kavanjinovim dvorima, 01.prosinca u 15:00 sati, uz organizirano gledanje utakmice Hrvatska – Belgija i bodrenje Vatrenih. Na vama je da ponesete sa sobom dobro raspoloženje, Stivanjani osiguravaju sve ostalo.

NAIME, IAKO ŠUŠURA I NEIZOSTAVNIH BLAGDANSKIH GASTRO DELICIJA neće manjkati, Stivanjani Vas pozivaju da zasučete rukave i pridružite im se u kreiranju prigodnih ukrasa pod budnim okom mlade dizajnerice tekstila Dine Mlinac, koja je privukla pozornost korištenjem inovativnih tehnika i materijala. Tako će u dvoru Kavanjina (subota, 3.12., 15.00h) najmlađi „umjetnici“ imati prilike izraditi vlastiti ukras za bor, a već slijedećeg dana u prostoru starog vrtića, oni nešto stariji, vlastitu čizmicu za Svetog Nikolu.

Nama se naročito sviđa radionica na kojoj će se izrađivati vlastita girlanda (10.12. u 15.00h u dvoru Kavanjina), ali i ukrasi za bor od tekstila (11.12., od 17h u starom vrtiću). Znajući da je Dina vješta čak i s neobičnim „materijalima“ za bojenje – poput kave ili čak hrđe! – kojima kreira jedinstvene uzorke, ne možemo dočekati da vidimo kakve će lijepe rukotvorine nastati u suradnji sa najmlađim Stivanjanima i njihovim gostima!

OTOČKO SRCE UVIJEK KUCA ZA PUPOLJKE – A NAROČITO U PROSINCU. Već dugi niz godina u Sutivanu se putem prodajnih izložbi i humanitarnih priredbi, posebno u blagdansko vrijeme, prikupljaju sredstva za rad udruge djece s posebnim potrebama „Brački pupoljci“.

Ni Advent 2022. nije iznimka, a naročito je atraktivno jedno od završnih događanja, koje će se održati 18.12. sa početkom u 12:00 sati na trgu ispred zgrade Općine.

Pridružite se ovoj hvale vrijednoj manifestaciji i uživajte u razgledu izložbenih štandova otočana, tradicijskim slasticama stivanskih baka i mama, pijatu bakalara, bićerinu rakije i aromatičnoj čašici kuhanog vina ili božićnog kuhanog gina! Za dobru atmosferu pobrinut će se omiljena klapa Iskon, a i ostalih adventskih dana, naročito na Badnjak i Staru godinu, Sutivan je pripremio glazbu u živo – meštri od dobre pisme Jerko i Bepo, B-band, trio „Barbary“, Danijel i Tonći pobrinut će se da ne manjka kako omiljenih taktova, tako i sjajnog raspoloženja.