Aktualno

NIKAD BOGATIJI ADVENTSKI PROGRAM NA OTOKU HVARU Dočekajte najljepše vrijeme u godini, na najljepšem otoku u Europi!

 
Advent na otoku Hvaru nikad nije bio bogatiji programskim događanjima, pa zašto ne bi posjetiti upravo jedan od najljepših svjetskih otoka u vrijeme božićnih blagdana?

 


Najljepši otok u Europi pripremio je Advent prepun događanja

Najljepši otok u Europi u najljepše godišnje doba bez žamora velikog broja turista i visokih ljetnih temperatura. Zvuči li vam zanimljivo? Ako da, doživjeti ćete zaista nešto drugačije i posebno uz šum mora i okusa soli, a sve začinjeno blagdanskim duhom, tradicijskim vrijednostima i događanjima za sve uzraste.

  
 

Turističke zajednice otoka Hvara osmislile su 5 lokacija s raznovrsnim adventskim programima. Pa tako ove godine otočani će moći zaista uživati u svim čarima božićnih događanja i to u: Grad Hvar, Jelsa, Stari Grad, Vrboska i Zastražišće.

Advent počinje od 01.12. i traje će sve do 06.01.2023.g. Zbog specifične mikroklime na otoku Hvaru, zime su oduvijek bile blage, pa je ovo jedinstveno vrijeme za iskusiti kako otok i otočani zajednički „dišu“.

Osim po ljepoti otok Hvar, poseban je po brojnim biciklističkim i pješačkim stazama. U svakom turističkom uredu čekaju Vas besplatni primjerci brošura u kojima možete pronaći informacije što raditi i što posjetiti tijekom zime i adventa na otoku Hvaru.

ADVENTSKI PROGRAMI PO LOKACIJAMA:

GRAD HVAR 

Hvarani su ove godine pripremili program za pamćenje. Hvarski božićno-novogodišnji program održava se u organizaciji Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara s planiranih gotovo 70 događanja (i još ponekim iznenađenjem)a obilježit će ga koncerti vrsnih glazbenika, predstave za velike i male u najstarijem javnom kazalištu Europe i u Arsenalu, kreativne radionice i čitaonice za djecu, projekcije filmskih hitova, kvizovi i nastupi iluzionista, sportske aktivnosti na otvorenom i velika novost u gradu sunca: klizalište na Pjaci.

JELSA

Jelsa je ovog Adventa pripremila pravu božićnu čaroliju!

Jelšane i njihove goste razveselit će bogata blagdanska gastro – eno ponuda na veselim Adventskim kućicama. Ljubitelji aktivnog odmora uživat će u adventskom nordijskom hodanju, koncertu popularne grupe Dalmatino, dječjim božićnim radionicama, besplatnim koncertima u Velom Parku, tradicionalnom Novogodišnjem malonogometnom turniru i brojnim drugim događanjima.

 STARI GRAD 

Vrime od Božića u Staremu Grodu

Starograđane i njihove goste ovog Adventa očekuje pregršt zanimljivih događanja: Večer od Kolijendonja u organizaciji Faroskih kantadura, predstava Sveti Mikula u izvedbi amaterskog kazališta Petra Hektorovića, Božićni koncert glazbene škole Josipa Hatzea, božićne predstave za djecu i podjela božićnih poklona za najmlađe, Biciklistička utrka Zimske lige Dalmacija, te niz drugih zanimljivih događanja.

VRBOSKA 

Turistička zajednica mjesta Vrboske, mještanima i njihovim gostima pripremila je Advent prepun doživljaja i jedinstvenih manifestacija!

U prosincu se održava otočki teniski turnir Grand Slam, degustacija hvarskih vina uz prigodnu gastro ponudu, turnir Šampion otoka Briškule i Trešete, uživo glazba i druženje uz balakar u Božićne dane.

ZASTRAŽIŠĆE

Žitelji Zastražišća ovog Adventa uživati će u pravim blagdanskim radostima uz kićenje bora u centru mjesta, božićnoj zabavi, koncertu uživo, te dječjoj predstavi Zlatno Srce Mikulino