Aktivni odmor

Blagdansko ozračje koje sve više nalikuje na Božić – Idilična Selca po prvi put upriličila čaroban Advent!

NI KIŠA IM NIŠTA NE MOŽE. Unatoč tmurnom vremenu, u ponedjeljak, 12.12., otvaranjem adventskih kućica sa prigodnom gastro ponudom, Selca su otpočela s pisanjem svoje božićne štorije – monumentalna kamena dvokatnica, Didolića dvori, postala je poprištem atraktivnih zbivanja s božićnim predznakom kojima se još stignete priključiti!

ODVRNULI KREATIVNOST I VESELJE NA MAKSIMUM. Posebnu notu veselja u selački advent unose najmlađi Selčani – da su itekako zasukali rukave, dokazuje i činjenica da su prigodne kreativne radionice popunjene do posljednjeg mjesta! Pod budnim okom mlade dizajnerice tekstila Dine Mlinac, poznate po slikanju sa posve nekonvencionalnim materijalima kao što su kava ili čak hrđa, najmlađi Selčani ovladali su radom s vrpcama, perlama, pa čak i vrućim ljepilom, a njihove prekrasne rukotvorine – jelkice od šarenih vrpci, tkanine i svjetlucave dugmadi u ulozi božićnih kuglica – oduzimaju dah! Da se za ovu radionicu traži mjesto više, pokazuje i činjenica da su organizirani dodatni termini za djecu koja se do sada nisu uspjela prijaviti.

Tako će se 18.12. u 11h i 21.12. u 18.30h u prostoru izložbenog salona u Selcima izrađivati božićni patuljci, a posebno uzbudljivo bit će 29.12. s početkom u 15h, kada će pored crtanja i slikanja božićnih motiva mali umjetnici guštati u oslikavanju lica (facepaintingu), a njihovi roditelji u prigodnoj izložbi.

ZA 2023. KOJA PRŠTI OD VESELJA. Mi bismo naročito voljeli biti u Selcima 22.12., kada će Didolića dvore obaviti zamaman miris bakalara (Štorija o’ bakalara, 11h), ali i na sam Badnjak, kada će za dobru atmosferu biti zaduženi majstori dobrog ugođaja, bend uživo Koperonti, čiji će nastup započeti u 20h. No, jedno od najatraktivnijih događanja svakako je selačko novogodišnje kolo, koje će se tradicionalno održati prvog siječnja na selačkoj pijaci s početkom u 13h.

Za dobru sreću, još od sredine prošlog stoljeća, Selčani su se okupljali oko novogodišnjeg bora uz suhi bob i bačvu mladog vina, a kolovođe s crvenim kapama i svilenim krožunima povele bi kolo, koje bi se širilo i širilo, dok naposljetku ne bi zaplesali svi koji su došli! Pridružite im se i Vi na ovaj visoko simboličan datum, i veselim ritmovima i pjesmom utrite put jednoj sretnoj i razigranoj 2023., koja pršti od dobre energije i veselja!