Aktualno

KADA JE GASTRONOMIJA STRAST, A NE POSAO Uz pomoć kulinarskog virtuoza iz susjedstva ucrtali Velu Luku na domaću gastro kartu!

JELA S PRSTOHVATOM SVJETSKOG ŠTIHA I ISTINSKE GOSTOPRIMLJIVOSTI!

U VELOLUČKOM RESTORANU „DALMACIJA“ ovog se ljeta tražilo mjesto više, a da bi se guštalo u morskim i mesnim delicijama, valjalo je značajno unaprijed rezervirati svoj stol. 

I dok vlasnici restorana Ivo i Danijela Sardelić ovo ponosno ističu kao dokaz dugogodišnjeg rada i truda, zasluga je to i novog gastro koncepta ovog restorana, od kojeg će, tvrde profitirati cijela zajednica.

A da restoran „Dalmacija“ ima zbilja velike planove s gastro predznakom, pokazuje i angažman pravog meštra od kužine, koji je standardnom ribljem meniju pridružio najbolje bokune zeca, divlje svinje i jelena!

Naime, ravioli s mesom od divljači po domaću svojevrsno su signature jelo kulinarskog virtuoza pod imenom Vladimir Cvetković, kojim je razbio monotoniju nesumnjivo preukusnog, ali ipak uglavnom ribljeg menija. A svi oni koji bi se mogli začuditi konceptu divljači na otoku, nek dođu i kušaju harmoničnu Vladimirovu majstoriju, u kojoj su divljačina, srnetina i divlja svinja sljubljene u slasnom umaku!

VRHUNSKI BACKGROUND I RADNA ETIKA. Vladimir dolazi iz Novog Sada, a u Veloj Luci skrasio se kao da je ondje čitavog života. Dolazeći iz podneblja poznatog po istinskoj gostoprimljivosti i slasnoj tradicijskoj gastronomiji, ali i nepresušnoj znatiželji kad su u pitanju doslovno sve svjetske kuhinje, donio je sjajan štih ovom velolučkom restoranu (ili, kako bi to njegovi sunarodnjaci šeretski rekli, šmek). I to kakav!

Činjenica da se “kalio” u kreativnom timu Street Guys Hospitality koji oduševljava izbirljiva nepca od Beograda do Washingtona već dovoljno govori sama za sebe – ovi ljudi za sebe vole reći da na svojim tanjurima ne isporučuju hranu već – gastro iskustvo, a gastronomiju shvaćaju kao strast, ne kao obavezu!

Nedavno se restoran Dalmacija našao na popisu 100 najboljih restorana u Hrvatskoj, prema izboru vodećeg hrvatskog gastro portala Gastronaut , izabran je između 5600 ugostiteljskih objekata. Navedeni kriteriji odabira bili su: mjesto gdje se gosti osjećaju ugodno, gdje okusne senzacije potiču na povratak, gdje kvaliteta opravdava cijenu, gdje se veselite ponovo vidjeti osoblje, gdje su u vas ugradili lijepa sjećanja…

OSTANIMO NA OTOKU!

KREIRANJE DOŽIVLJAJA. Cilj gastro koncepta ovog restorana, a koji je još u procesu izgradnje, je osmisliti vrhunski fine dining na tradicijski način. „Zašto ne bismo“, ističe menadžerica Danijela,“od Vele Luke napravili omiljenu i prepoznatljivu gastro destinaciju poput Opatije ili Hvara? Ostanimo na otoku, ne moramo putovati u Split da bismo dobro i kvalitetno pojeli i doživjeli vrhunsko gastro iskustvo!“ 

U tom duhu, rekla nam je, u planu su poslovna druženja, raznovrsne degustacije koje će uključiti i domaće vinare, kvalitetna usluga cateringa, tematske večeri različitih kuhinja i poneblja iz cijelog svijeta, potom vrhunske Gastro Experience večeri gdje će se osposobljavati budući kuhari, a već kroz 12. mjesec kreću B2B druženja!

Uz dobre bokune dobro će pristajati i dramske priče i note gitare, pa i pokoja modna revija, a sve u cilju da se od lokalnih okusa napravi – čitavo iskustvo! Pozdravljamo ovu ukusnu i plemenitu inicijativu koja je na dobrom putu da od jedne relativno zatvorene destinacije napravi prepoznatljivi gastro punkt, a za kraj im poželimo dobar vjetar u leđa, i pijate pune doživljaja i delicija!