Aktivni odmor

Kolan – kolijevka paškog sira i janjetine, savršeno je mjesto za raznovrsan aktivni odmor u posljednjim danima ljeta!

This post is also available in: English

U samom središtu otoka Paga, smjestio se Kolan kolijevka paškog sira i janjetine, ali i savršeno mjesto za raznovrsan aktivni odmor.

Možda će upravo nakon našeg teksta idilična dalmatinska mjesta Kolan, Mandre i Kolanjski Gajac postati Vaše nove hedonističke adrese s mediteranskim pečatom!

KILOMETRI PJEŠČANIH I ŠLJUNČANIH PLAŽA IDEALNI SU KUPANJE, BICIKLIRANJE I ŠETNJE u POSLJEDNIM DANIMA LJETA optočenih morem iznimne čistoće malo koga će ostaviti ravnodušnim, a u izboru naprosto ne možete pogriješiti – bilo da odaberete Sv. Duh, Mandre, Rogozu, Girenicu, Gajac, Katarelac ili pak Čistu, nesmetan užitak u morskim radostima je zajamčen.

Ove će štacije oduševiti i ljubitelje kajaka – iz Mandri, uvale Girenica te plaže Rogoza ili Gajica, mogu zaveslati ka otvorenom moru, a za nešto „mirniju“ veslačku avanturu odabrati jednu od plaža kao što su Sv. Duh i Čista.

POSLASTICE ZA LJUBITELJE ADRENALINA. Zbog velikog broja staza, Kolanjsko polje idealno je za sve ljubitelje off road biciklizma. Ondje počinje i jedna od staza u sklopu Pag Outdoor projekta – Put Girenice, koja makadamskim putem vodi prema ornitološkom rezervatu Kolanjsko blato – Rogoza, a poklonicima traila mogla bi se svidjeti 7.4 km dugačka staza Kolanjsko polje idealna i za obiteljska pješačenja i druženja.

Onim najodvažnijim ljubiteljima aktivnog odmora preporučamo uspon na najviši vrh otoka Paga – Sv. Vid (348m), sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na brojne susjedne otoke i veći dio Nacionalnog parka Velebit.

PUT U GASTRO SREDIŠTE PAGA. Osebujna gastro ponuda legitiman je razlog za posjet Kolanu – kako zbog nadaleko poznatog paškog sira čiji je dom, tako i zbog vrsnih restorana i konobi! Nipošto nemojte propustiti dobitnike oznake autohtone kuhinje Pag na meniju, poput konobi Bonaca i Figurica te OPG-a Prtorić, a od paške janjetine pod pekom i slastica od ovčje skute nama samo što nam se nije zavrtjelo u glavi!

Ukoliko ste zagriženi gastronomad, posjetite Kolan, koji slavi paški sir i njegove srodne duše – maslinovo ulje i vino!

Više: tzkolan-mandre.com

This post is also available in: English