DRAGULJ KOJI I SAM KRIJE DRAGULJE. Otok Vis, taj tajanstveni šarmer skriven iza Brača, Hvara i Šolte, optočenkristalno čistim morem, krije prave dragulje vrijedne posjeta. Ne govorimo samo o prekrasnoj uvali Stiniva, Modroj špilji, ili pak vojnim objektima iz minulih vremena koji mu daju specifičan šarm (da se nas pita, ondje bi se snimao idući James Bond!) – dozvolite da Vam predstavimo prekrasni boutique hotel San Giorgio, ušuškan u povijesnom centru Visa!

ZVJEZDANO GOSTOPRIMSTVO. Već i sama plava baršunasta oznaka sa logotipom hotela nagovještava nam da ćemo ovdje naići na – ultimativnu sofisticiranost! Sobama caruje moderni minimalizam čiji materijali ne odudaraju od atraktivna okruženja, sa pokojim dobrodošlim dodirom industrijskog chic-a i lazy bagom – vrećom za sjedenje koja upravo poziva na uživanje u lijenom sparnom popodnevu! 

Kako čitamo na putničkim portalima, gostima se naročito svidio personalizirani pristup – imali su dojam da simpatični vlasnici brinu o svemu, a ni udobni kraljevski kreveti i latice ruža u jacuzziju nisu prošle nezapaženo! Posebne pohvale pobrao je ukusan i obilan doručak poslužen u idiličnom ambijentu – kamenom dvorištu obavijenom mirisima mediteranske vegetacije, koje se navečer pretvara u pravu intimnu gastro oazu sa suptilnim osvjetljenjem.

VRHUNSKIM GUŠTIMA IME JE BOCCADORO. Iza ovog naziva krije se restoran u skopu hotela, čiji je litemotif jedna od maksima čuvenog Françoisa de la Rochefoucaulda – jelo je nužnost, ali inteligentno jelo je umjetnost!

Kako i drugačije, doli umjetnošću, nazvati ovako sofisticirane delicije – juhu od mlade mrkve i komorača sa emulzijom ružmarina i peršina, Carnaroli rižoto od muškatne tikve sa prašinom zvjezdastog anisa, slasne lignje u društvu moussea od tune, poriluka, kremastog celera i ketchupa od cikle, ili pak zamamni brancin s raguom od graška i tikvica, buerre blanc umakom i prahom crnih maslina? 

Nadalje, što reći na jadranske kozice flambirane u Martini Biancu, uz pirjani kukumar, ulje ružmarina i lješnjake, ili na njihov tiramisu, kojeg čini cremeux tamne čokolade i kave, kremamascarponea i pjenušca te krostin od viškoga rogača i Amaretto likera? Mediteranska kuhinja ovdje je odvedena na sasvim nov -uistinu spektakularan nivo, a meni sadrži čak i informacije o alergenima. Ako joj kojim slučajem odolite – javite nam kako ste uspjeli!

Author