Aktivni odmor

U Veloj Luci radionica za OPG-ove i djelatnike u turizmu„RURALNI TURIZAM I PODUZETNIŠTVO U POLJOPRIVREDI“

Na ovoj radionici predstaviti ćemo Vam projekte održivog turizma i ruralnog turizma u Dubrovačko – neretvanskoj županiji. Odgovoriti na pitanja i kako povezati poljoprivredu s turizmom na otocima, kakva je komunikacija između lokalnih opg-ova i ugostiteljstva na razini Općine, s kojim se problemima suočavaju mali proizvođači… koje potpore su im na raspolaganju?

Kako osigurati plasman domaćih proizvođača u ugostiteljstvu? Kako stvoriti brend, na koji način istaknuti ponudu domaćih proizvoda i namirnica u ugostiteljstvu? Imati ćemo prilike i čuti priču i stvaranje brenda nekoliko izvrsnih primjera iz prakse.

Datum održavanja: Vela Luka, 30. studenog 2021. 14:00 sati,
Mjesto održavanja: Konferencijska sala hotela Korkyre

TEME RADIONICE


Organizator radionice je građanska inicijativa – Odbor za turizam  i gospodarstvo, čija je svrha poticanje turističkog i gospodarskog rasta Vele Luke  i poboljšanje uvjeta rada  obrta, poduzeća i djelatnika u turizmu  i gospodarstvu  na području Vele Luke.

Cilj je veća integracija lokalnih obrtnika i poduzetnika u turizam. Kad se poduzetništvo na pravi način integrira u turizam onda postaje generator razvoja destinacije.

Radionica će ukazati na trendove u turizmu uzrokovane COVID pandemijom, potrebe i zahtjeve turista novog doba, kako izraditi kvalitetnu promotivnu kampanju, koristiti marketinške kanale u poslovanju i promociji objekta kako bismo u konačnici ponudili što kvalitetniju uslugu turistima, olakšali poslovanje te privukli veći broj gostiju.

Predstaviti ćemo otočke proizvođače i objekte obiteljskog gospodarstva koji su postigli popularnost i koji su se kvalitetom izdigli na veću razinu hrvatske gastro scene. Jedan od njih dobitnik je Michelinove Bib Gourmand oznake, a drugi Zlatnog Suncokreta ruralnog turizma. Predstaviti ćemo i nagrađenu obiteljsku otočku uljaru Fanito.


PROGRAM RADIONICE I SUDIONICI
14:00 – otvaranje konferencije, pozdrav organizatora
14:10 – Dubrovačko – neretvanska županija, „Projekti održivog I RURALNOG turizma u Dubrovačkoj neretvanskoj županiji“
14:30  – Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede, “ Mjere i potpore za poduzetnike u poljoprivredi i lokalne OPG-ove“,
14:50 „Kako izraditi kvalitetnu promotivnu kampanju te iskoristiti marketinške kanale u poslovanju i promociji objekta“ Maja Zlokić

POZITIVNI PRIMJERI IZ PRAKSE

15:10 „Kako smo izgradili brend“, konoba Mate – Pupnat, jedini otočki obiteljski tradicionalni restoran s prestižnom oznakom Bib Gourmand – Michelin, dobitnici kulinarskog  Oscara“,  Biljana Milina
15:30 „Važnost upotrebe lokalnih namirnica u ponudi obiteljskih domaćinstava“ OPG Tonči Miletić – KONOBA GULIN dobitnik Zlatne povelje SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA HRVATSKE 2020., Marin Miletić
15:50 Uljara Fanito dobitnici brojnih zlatnih medalja na natjecanju Uljara, Marija Žuvela

Više informacija na mob: 095/827 3775 Maja Zlokić
Prijave: [email protected]

Foto: Konoba Mate, OPG Gulin, Ribafish, Fanito uljara