Aktualno

U Kaštelima počinju dani posvećeni tragičnim ljubavnicima Miljenku i Dobrili

„Legenda o Miljenku i Dobrili“

Osmi dani posvećeni kaštelanskim ljubavnicima u organizaciji TZ i Grada Kaštela i ovo ljeto donose publici niz zanimljivih događanja. Obzirom na brojne upite i nove epidemiološke mjere zbivanja će se održati uz neke izmjene.

MILJENKO I DOBRILA – KAŠTELANSKI BREND NA KOJEM BI POZAVIDIO I SAM SHAKESPEARE!

NISMO SIGURNI da li je čuveni Shakespeare bio upoznat s činjenicom da negdje u bijelom svijetu postoji stvarna priča baš poput njegove, planetarno poznate o Romeu i Juliji, no znamo jedno – to mjesto su Kaštela, a ova će ih ganutljiva pripovijest, bez ikakve sumnje, ucrtati na mapu Vašeg srca!

Naime, dvoje mladih, Miljenko i Dobrila, izborili su se sa razdvajanjem, zatvaranjem u samostane, drumskim razbojnicima i hajducima, da bi naposljetku nesretni Miljenko pao od ruke ohola Dobrilina oca, a djevojka se od silne tuge razboljela i umrla. Njihova priča u centru je Kaštelanskog kulturnog ljeta, a nađu li se Kaštela – naša mala Verona! – početkom kolovoza u Vašem putnom itineraru, posjetite atraktivne manifestacije u njihovu čast!

Uprizorenje legende održat će se 1.8. kako je i planirano. Kazališnu predstavu u režiji Mladenke Gruice moći ćete pogledati u 21 sat ispred dvorca Vitturi. Ulaz u publiku omogućen je svima sa Covid propusnicama uz predočenje osobne iskaznice.

Filmske večeri održavaju se 3. i 4. kolovoza u dvorištu dvorca Rušinac. Obzirom da je broj mjesta ograničen i poštivat će se propisane mjere o distanci, zainteresirani posjetitelji ne trebaju imati Covid propusnice. Filmske večeri se održavaju u sklopu Dalmacija film festivala te će se prikazivati kratkometražni filmovi mladih autora i filmski klasici: Casablanca i Doba nevinosti.



Najavljeni koncert Jasne Zlokić u okviru Dobrilinih glazbenih večeri je otkazan iz objektivnih razloga. Klapa Neverin će na spomenutom koncertu ugostiti opernu pjevačicu Tereziju Kusanović i „Mediterraneo project“  koja u suradnji s vrsnim glazbenicima izvodi najljepše pjesme Mediterana, ali i Hrvatske. Slobodan ulaz u publiku također vrijedi uz predočenu propusnicu i osobnu iskaznicu.

www.kastela-info.hr