Aktivni odmor

Nakon što su oživjeli stare svadbene običaje i izvukli stare nošnje, supetarske udruge kreću u oživljavanje tradicionalnih otočkih igara!

1. Supetarske sportske igre – “Igre bez granica na supetarski način!

Supetar, 3. lipnja 2017.

UDRUŽENE SNAGE ZA OBNOVU TRADICIJE I PRODUBLJIVANJE OTOČKE SURADNJE. U subotu, 3. lipnja, te idućeg dana, u nedjelju, bračka će metropola biti poprištem interesantne nove manifestacije – 1. Sportskih igara supetarskih kulturnih udruga!

_DSC6715_1

Čelni ljudi supetarskog turizma i tamošnje kulturne udruge, odlučili su se na ovaj korak ne samo kako bi u turističku ponudu uvrstili nov i interesantan sadržaj, već i da bi doprinijeli njegovanju tradicije, a uključivanjem sportskih udruga u cijelu priču, ujedno i produbili otočku suradnju na svim razinama!

Tako će supetarska riva 3. lipnja, ne sumnjamo, prštati od dječjeg smijeha i dobrih vibracija – naime, u sklopu ovog eventa, najmlađi će se upoznati sa old school načinima zabave kojih se njihovi roditelji sa nostalgijom sjećaju: igrat će se na zogu, na laštik, na graničara, na Neka tuče

Nije slučajno da je znak vječnosti, motiv koji u posljednje vrijeme često viđamo na modnom nakitu i accessoriesu, odabran kao simbol ovog eventa – u eri smartphonea i moderne tehnologije, Supetrani ne žele da svima srcu drage, stare, nekada toliko omiljene igre, padnu u zaborav!

Image result for potezanje konopa

PODJETINJITE… MAKAR NA JEDAN DAN! Nešto zahtjevnije, iako jednako omiljene „discipline“, očekuju i odrasle. Udruge će se naime natjecati u nedjelju, 4. lipnja u večernjim satima, u 6 odabranih igara. Mislite li da ste okretni u potezanju konopa, skakanju u vrićama, kalavanju vode, prinošenju kašeta i jabuka, ili da ste pak vrstan graničar, prijavite se i Vi za sudjelovanje! Važno je da svaku ekipu čine po 4 žene i 4 muškarca, a uz malo spretnosti (i dobre volje!), potrebno je ponijeti i bijelu, modru ili mornarsku majicu, uz poneki starinski modni detalj – kapu, maramu…

BAŠ POPUT IGARA BEZ GRANICA. Nadolazeći supetarski event naveo nas je da se s toplinom prisjetimo emisije koja bi sve koji su odrastali sedamdesetih i osamdesetih godina znala „prikovati“ uz male ekrane – Igre bez granica! Timovi iz različitih europskih zemalja koji su se tada natjecali u zabavnim igrama na vodi i kopnu, do dana današnjeg ostali su sinonim za najbolju zabavu za cijelu obitelj, a oživljavanjem starih užanci sa predznakom igre i veselja, Supetar je mudro posegnuo za ovim prokušanim receptom. Poželimo im mnogo uspjeha!

SP2_4737

Foto: Tz grada Supetra, Rijeka klik

www.supetar.hr
Sponzorirani članak

supetar logo hr