Aktualno

Poduzetništvo i obiteljska poduzeća u Hrvatskoj – dođite na konferenciju 1.lipnja

Zaklada Konrad Adenauer i Hrvatska gospodarska komora – Europska poduzetnička mreža, u suradnji s Alpha Grupa Hrvatska, pozivaju Vas na konferenciju “Poduzetništvo i obiteljska poduzeća u Hrvatskoj – Izazovi i prilike” koja će se održati u četvrtak, 1. lipnja 2017. s početkom u 10 sati u hotelu Dubrovnik, Zagreb.


U Hrvatskoj preko 50 posto zaposlenih osoba radi u obiteljskim poduzećima. Istovremeno je prijenos poslovanja s generacije na generaciju u Hrvatskoj  postao sve očitiji problem. Broj poduzeća u Hrvatskoj sa vlasnicima starijima od 60 godina se rapidno povećava. Dok u Hrvatskoj nema dovoljno uspješnih prijenosa vlasništva u drugim zemljama Europske unije (Njemačka, Austrija) postoje i pravni propisi te prakse koje omogućavaju uspješan prijenos upravljačkih prava na drugu, a već i na treću i četvrtu generaciju.

Što ne radimo dobro? Kako poboljšati proces prijenosa vlasništva i upravljačkih prava?  S kakvim se sve problemima suočavaju vlasnici? Konferencija će, uz analizu trendova razvoja obiteljskih poduzeća u Hrvatskoj, prikazati i problematiku prijenosa vlasništva, dati primjere dobrih poduzetničkih iskustava u zemlji i inozemstvu i ukazati na važnost daljnjeg jačanja obiteljskog poduzetništva.


Vaše sudjelovanje potvrdite na e-mail:[email protected] ili telefonski na 01/4882-650 do 30. svibnja, kako bismo Vam osigurali mjesto.
Ulaz slobodan uz prethodnu potvrdu dolaska.
Veselimo se susretu i kvalitetnoj diskusiji!

Izvor: Alpha Grupa Hrvatska