Aktualno

Povijesni trenutak za brački turizam: na bračku pistu sletio najveći mlazni zrakoplov iz Brusselsa sa 91 putnikom!

Brač povezan sa cijelom Europom!

Povodom obilježavanja  25. obljetnice Aerodroma Brač, 23. svibnja, na bračku pistu svečano je sletio prvi najveći mlazni zrakoplov sa čak 91 putnikom iz Brusselsa. Uspostavljeni su direktni letovi na liniji Bruxelles – Bol – Brač, u organizaciji tour operatora TUI koji će trajati sve do 3. rujna 2017. Direktni letovi iz Deauvillea u Francuskoj startaju 13. lipnja 2017.

Brač postaje na dohvat ruke cijeloj Europi

Naspram 10 tisuća putnika koliko ih je brački aerodrom imao prethodne dvije godine, zu 2016. godini ostvaren je porast od preko 40 posto i na razini godine 15 tisuća putnika. Prema informacijama TUI-ja u 2017. na Brač bi trebalo sletjeti preko 30 tisuća putnika.

Zrakoplov je u floti TUI-a i to tipa Embraer 190 registarske oznake OOJVA, proizveden 2015. godine u brazilskoj tvornici Embraer,  te može prevesti 112 putnika i 5 članova posade. Zrakoplov je moderne konstrukcije, visokih ekoloških standarda sa štedljivim motorima koji svojim doletom može dovoditi putnike na Brač iz gotovo cijelog područja Europe.

TUI-jevi gosti dolazit će u bolske hotele letovima iz Bruxellesa od 23. svibnja do 3. rujna ove godine (svakog utorka), a od 13.lipnja, kreću i letovi iz Deauville (Francuska) koji će također svakog utorka letjeti do 3. rujna. Osim charter putnika, letovi će biti dostupni i u slobodnoj prodaji, tako da se karte mogu kupiti putem prodajne mreže na TUI internet stranicama.

Očekuje se povećanje broja putnika za više od 70 posto

U projekt produljenja piste aerodroma sa prijašnjih 1440 na 1760 metara investirano je šest milijuna kuna, a investicija je bila nužan korak da bi se prilagodilo potrebama avioprijevoznika. Cjelokupnu investiciju osigurala je hotelska kuća BlueSun, omogućivši time da na pistu zračne luke slijeću mlazni zrakoplovi do 150 sjedala uključivo zrakoplove Airbus 319, Boeing 737-300, Foker 100, CS 100-300, koji mogu Brač povezati sa cijelom Europom. Zahvaljujući spomenutom kapitalnom projektu, Aerodrom Brač ove godine očekuje povećanje broja putnika za više od 70 posto u odnosu na lani – istaknuo je direktor Aerodroma Brač Tonči Peović. Imperativ je uspostaviti izravne letove prema emitivnim tržištima tijekom čitave godine jer ako destinacija nije prometno dostupna, nije ni privlačna.

Treba naglasiti da je ovo samo početak, te da je nova  infrastruktura izazvala interes nekoliko drugih europskih avio kompanija koje su  iskazale želju za letovima izravno prema Braču za sezonu 2018.

www.bol.hr

Foto: Brač Aerodrom, Tz Bol