Aktualno

Split i Zadar pokazali se kao odlični domaćini Wine ViP Eventa

U Splitu 21.veljače, a u Zadru 22.veljače organizirana su dva fantastična Wine ViP Eventa sa vrlo velikom humanošću svih sudionika.

Prvi su svoju humanost pokazali hoteli domaćini u Splitu hotel Amphora a u Zadru hotel Amare, zatim AlexanderCommerce tvrtka koja je osigurala vrhunske vinske čaše Schott Zwiesel za prikupljanje donacija, zatim PIK Vrbovec, Dukat President Hrvatska, restorani Šug, Zrno Soli, Evala, Chefovi i Mastechefovi, svi partneri – izlagači, govornici, svi gosti i uzvanici … i sa svojom donacijom pomogli su u realizaciji ove vrlo lijepe i humane priče.

U Splitu je za Sanus – Udrugu roditelja djece oboljele i liječene od karcinoma na humanitarnoj večeri i na Wine ViP Eventu sakupljeno je fantastičnih 3.924,58 eura a u Zadru za LIGU protiv raka ZADAR sakupljeno je samo na eventu vrlo lijepih 1.731,47 eura.

Oba događaja su bila vrlo lijepo posjećena i ostavila su vrlo lijep dojam. Atmosfera kao i uvijek vrlo pozitivna i vesela i sa vrlo velikom emocijom svih prisutnih jer su svi prepoznali veliko značenje ove humane note koju je organizator Dantes sa kompletnim timom pokrenuo.

Bogati programi događaja u Splitu je započeo sa panelom o kvaliteti enogastronomije Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske na kojem su gostovali direktorica TZG Splita Alijana Vukšić, pročelnica za turizam Matea Dorčić, zamjenik direktorice TZ SDŽ Joško Stella, ugostiteljski znalac i vlasnik restorana Zrno Soli iz Splita Ivica Vrdoljak, te poseban gost sommelierski prvak Austrije, Suvad Zlatić Suwi uz moderiranje novinarke Sandre Barčot.

A u Zadru niz edukacija je otvoren degustacijskom radionicom „4 vina – 1 regija: vinska revolucija sjeverne Dalmacije“ pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice a predstavljena su vina Mas-vin, Kervin, Bora vina i Vina i likeri Fiolić.

Osim bavedenih radionica bile su tu i mnoge druge radionice o važnosti podizanja izvrsnosti usluge, mentorice i stručnjakinje za gostoljubivost Sanje Krmpotić pod nazivom Gostoljubivost – ključ budućnosti ugostiteljstva i turizma, te savjetnice i edukatorice za customer service, Svjetlane Ranek Franjul o moći emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Od voditeljice ključnih kupaca u Alexander Commercu, Ive Šetine, sudionici su imali priliku saznati sve što trebaju o najkvalitetnijim čašama, dok je Franckov barista, Tomislav Mraović i Zoran Trkulja demonstrirali su alternativne metode pripreme kave.

O Degrassi vinima u Splitu je govorio Moreno Degrassi a u Zadru Antonio Degrassi, a poseban bonus ovogodišnjem programu bila je radionica o Sake-u – japanskom eliksiru života, pod vostvom austrijskog sommelierskog prvaka Suvada Zlatića Suwija.

Program je zaključen druženjem s mnogobrojnim izlagačim kao i u uživanju u pravom enogastronomskom događaju. Mnogobrojne degustacije i prezentacije raznih lokalnih ali i regionalnih proizvođača a sve to je bilo uz klape i fantastičnu atmosferu.

Eventi su održani pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, te Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske, a uspješnoj realizaciji je pridonio i niz partnera: Hrvatska turistička zajednica, Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica grada Splita, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Zadarska županija, Grad Zadar i TZG Zadra, Obrtnička komnora Zadarske županije, Alexandercommmerce, PIK Vrbovec, Dukat Hrvatska, RB Auto, hotel Amphora i hotel Amare i Auto Hrvatska Renault.

Idući tjedan se team Wine Vip Eventa seli na Kvarner gdje će 28.veljače 2024. godine u Rijeci u Grand hotelu Bonavia biti održano riječko izdanje ove jedinstvene manifestacije.