Aktivni odmor

OMIŠKI POLUMARATON Kanjonom rijeke Cetine, trči se jedna od najljepših utrka u Europi!

SAMO ZA ISTINSKE AVANTURISTE!

Omiški polumaraton manifestacija je namijenjena profesionalcima i rekreativcima. Svake godine privlači sve više trkača iz Hrvatske, ali i inozemstva

Datum održavanja: 21. listopada 2023.

Zašto Omiški polumaraton zovu ‘skriveni dragulj’ bit će vam jasno već iz prvog pogleda na grad koji okružuju strme klisure.

Mnogi trkači koji prvi put sudjeluju na polumaratonu ostaju zbunjeni gdje se među planinama koje gotovo dotiču more smjestila ravničarska trasa dugačka više od 20 kilometara.

A smjestila se u jednom od najljepših krajolika u ovom dijelu Europe – kanjonu rijeke Cetine u koji iz povijesne jezgre Omiša, gdje se nalazi start i cilj utrke, ulazite uskim tunelom nakon kojeg vas čekaju kilometri i kilometri čiste i netaknute prirode.

Sama manifestacija obuhvaća dvije utrke – kružni polumaraton i rekreativnu utrku dugačku 6 kilometara, a obje trase nalaze se u kanjonu Cetine, krajoliku zaštićenom od 1963. godine.

Trčeći kanjonom proći ćete pokraj nekih od najboljih lokacija za rafting, kajaking, treking, hiking i slobodno penjanje u Hrvatskoj, a o kvaliteti same utrke možda najbolje svjedoče imena dosadašnjih pobjednika – Alija Imamović, Marija Vrajić, Nikolina Šustić i mnogi drugi.

Želiš li i ti biti dio ovog nezaboravnog spektakla, prijavi se na jednu od dvije utrke (6 i 21km) Omiškog polumaratona na LINKU

Foto i više: www.visitomis.hr