Aktivni odmor

Seget – posjetite dalmatinsku oazu čiste sreće!

Oaza čiste sreće

Seget; riječ koja izrijekom “vuče” na otok, ali sve prepoznatljivija kao naziv mjesta na domak Trogira, blizu i Šibeniku i Splitu. Pitoreskna dalmatinska ribarska oaza koja se može pohvaliti lijepim plažama na Jadranskom moru, kulturnim i arheološkim naslijeđem, tajnovitim crkvicama, rustikalnim ribarskim štihom i autohtonim konobama…


No, u ponudi ima i ono što nameću najsuvremeniji turistički standardi. Tu su suvremeno opremljeni hoteli, a jedan od aduta u ovom kontekstu je svakako visokokategornik, hotel Ola u Segetu, koji nudi jedinstven spoj odmora, aktivnosti za tijelo i um te prirodnih ljepota. Uz pogled koji oduzima dah i s kojim se svako jutro bude gosti, Ola svoju filozofiju temelji na konceptu životnog stila koji omogućava moderno življenje u skladu s prirodom. Odmak od užurbane svakodnevnice, te pomak ka tradicionalnoj prehrani i metodama opuštanja – Ola i Seget nepogrješiva su formula za ugodan boravak – te povratak u destinaciju.

KULTURNO LJETO
Zagrljaj kulture

Osim ljepote, mira, izvrsne hrane i kupanja na predivnim plažama, Seget ima i svoju kulturnu ponudu, koja tijekom ljetne sezone postaje dijelom turistički zanimljivog sadržaja za najizbirljivije goste. Manifestacija“ Segetsko lito“ kao pozdrav ljetu otvorena je koncem lipnja na školskom igralištu Osnovne škole Kralja Zvonimira  u Segetu Donjem, i to tako da je najprije razveselila najmlađe programom “Adio, školo”, a potom i koncertom sjajnog tenora Marka Škugora. U programu Segetskog lita bit će niz predstava za djecu i odrasle, ali i koncerti, ribarska i lovačka večer…
Da, želimo ići u Seget!


O tome koliko je Seget zanimljiv svjedoči i nedavno snimanje dokumentarca “Biseri srednje Dalmacije” za njemačko tržište, gdje je zastupljeno i ovo maleno, čarobno mjesto. O njemu se u superlativima izrazio njemački glumac Falk-Willy Wild, a 25-minutni film, imao je preko 40 emitiranja na sedam poznatih TV-postaja!

Pogledajte video na Linku

PLAŽE
Niz segetskih bisera

Topla ljeta na Jadranu kao jednom od najugodnijih mora Mediterana nezaboravna su ako izaberete jednu od plaža upravo u Segetu. Među najpoznatijima su 150 metara duga Spiristine Beach, potom čak 550 metarska Seget Donji Beach, zatim čuvena plaža ispod hotela Medena, naime 850 metara dugačka Medena beach, te Belvedere Beach, plaža ispod dugačkog, luksuznog kampa koja se prostire na skoro dva kilometra.


Teško je reći jesu li plaže u Segetu ljepše kad se gasi dan u plamenim bojama neba ili u praskozorje, kad izranja sunce u osvit dugog, toplog dana. Doživljaj je još potpuniji ukoliko se osamimo na nekoj skrivenoj plažici, tek u društvu prirode, borovine, kristalnog mora i predivnog pogleda na otok Čiovo preko puta.

STAZE
Od ostavštine Napoleona do – jet-skija

Ni ljubitelji dinamičnog, aktivnog odmora neće biti zakinuti – u izobilju ima koječega! Tu su sportovi na vodi: jet-ski, banana, tubusi, kajak; potom barovi na plaži i najbolji kokteli uz glazbu; restorani za svačiji ukus; dječja igrališta…


Lungo mare šetnica vodi do srca starog ribarskog Segeta, a postoje  biciklističke i pješačke staze živopisnih naziva: Napoleonova staza, Staza impresivnih vidika i Staza Segetski raj.
Napoleonova (drevna) staza dobila je naziv po legendarnom vojskovođi, a naziva se također i Staza zdravlja.

Foto i više: www.tz-seget.hr