Aktivni odmor

Penjačice i penjači, pozivamo vas na prvi festival penjanja na otoku Hvaru!

Penjačice i penjači, pozivamo vas na prvi festival penjanja na otoku Hvaru na impresivnim lokacijama Vela Stiniva, Pokrivenik i Lučišća!

Ovo je sjajna prilika da se okupite s drugim entuzijastima i penjete na neke od najimpresivnijih stijena u Hrvatskoj. Očekuju vas nevjerojatni pogledi i prekrasna priroda, lokalni proizvodi, predavanja, kupanje pored stijene, večernji party i besplatan prijevoz na penjališta u sklopu festivala.

Prirodne ljepote i stijene otoka Hvara oduševit će zaljubljenike u ovu vrstu sportske aktivnosti, a osim epiteta koje se pridodaju jednom od najlijepših otoka na svijetu, otoka Hvar je i odlična penjačka destinacija sa 10 lokaliteta za penjanje i gotovo 500 penjačkih smjerova.

Većina penjačkih područja je tik do mora ili s pogledom na more. Zahvaljujući bogomdanim stjenovitim liticama koje rone u more i obilju sunca, otok Hvar je zaista destinacija idealna za penjanje kroz cijelu godinu.

Prvi Hvar Climbing Festival je organiziran u suradnji lokalne penjačke zajednice s Turističkom zajednicom općine Jelsa i organizira se na 3 lokacije na otoku Hvaru od 8.-11.6.2023.g. Baza festivala je kamp Mina u Jelsi.


Sve sudionike očekuje bogat program s organiziranim prijevozom do penjališta i nazad, kao i promotivni popusti za rezervacije do 1.6.2023.g.

PROGRAM FESTIVALA
ČETVRTAK, 8.6.2023.
17h – Yoga s Ivom, kamp Mina Jelsa
18h – Radionica s Fjori Fora (o aromatičnom hvarskom bilju), kamp Mina, besplatna
19h – Free city tour Jelsa, besplatno
20h – Otvaranje i predstavljanje programa festivala, kamp Mina Jelsa

PETAK, 9.6.2023.
Penjački maraton u Veloj Stinivi, jedno je od najljepših penjališta u Europei. Cijela stijena u Stinivi se nalazi tik uz plažu, tako da između uspona možete rashladiti mišiće u kristalno čistom Jadranskom moru.

8.30h – Polazak na penjalište Vela Stiniva
9:00h – Početak maratona
21:00h – Završetak maratona
21:30h – Povratak s penjališta Vela Stiniva

SUBOTA, 10.6.2023.
Lučišća su raj koji je nedavno uređen i nepoznat većini penjača. Težine se kreću od 5c, ali većina ih je u razini F7a-F9b. Mnoge kraljevske linije čekaju na prvi uspon, uključujući mega  liniju otoka, čudovište od 60 metara, koje je približno na 9a/b. Pridružite nam se na ovom First Ascent Day-u i dođite podržati prve uspone novih linija!

8.30h – Polazak na penjalište, First ascent Lučišće
9:00h – First ascent day sa Dani Andrada, Mina Markovič, Klemen Bečan

18:00h – Povratak s penjališta, Lučišće – Jelsa
20h – Mini sajam lokalnih proizvoda, kamp Mina Jelsa
21h – Party night, kamp Mina Jelsa

NEDJELJA, 11.6.2023.
Slobodno penjanje, bouldering, deep water solo penjanje ili penjanje višedužinaca – ovaj dan ovisi o vama. No, mi nudimo besplatan organizirani prijevoz do našeg drugog penjališta uz more, lijepog Pokrivenika. Kao i u Veloj Stinivi, i ovdje možete uživati u plaži i penjanju, jer penjalište je udaljeno samo nekoliko metara od mora.

9.30h – Polazak na penjalište, Vela Stiniva
20h – Povratak s penjališta, Vela Stiniva

NAPOMENE:

  • Sudionici koji se prijave do 1.6.2023. imaju osigurani popust od 30% na trajektni prijevoz do Starog Grada, te popust od 10% u Kamp Mina, Jelsa. Prijavu s podacima sudionika (ime i prezime, godina rođenja i država) potrebno je poslati na email adresu: [email protected], s naslovom maila Hvar Climbing Festival – prijava, da bi se osigurali navedeni popusti.
  • Prijevoz do penjališta je osiguran organiziranim prijevozom na otoku Hvaru.

Za više informacija pratite FB stranicu: https://www.facebook.com/climbingonhvar 
PROGRAM FESTIVALA
FOTOGRAFIJE

Više: Turistička zajednica općine Jelsa