Aktivni odmor

Slovenski cikloturisti otvorili turističku sezonu u Imotskom! Oduševljeni vinima Imotskog kraja!

U organizaciji Biciklističkog saveza Splitsko – dalmatinske županije i Turističke zajednice Imota, ovog vikenda je u Imotskoj krajini boravilo 70 slovenskih biciklista koji će narednih tjedan dana voziti cestama Splitsko – dalmatinske županije.

Slovenski cikloturisti oduševljeni su ljepotama Imotske krajine i imotskih jezera te kvalitetom imotskih vina i vrhunske gastro ponude te su iduće godine najavili dolazak u puno većem broju.

S ljepotama Imotske krajine upoznali su ih biciklistički vodiči lokalnog kluba Bike IM.

CIKLOTURISTIČKI POTENCIJAL IMOTSKOG KRAJA

Imotska krajina kao cikloturistička destinacija sadrži ogroman potencijal zbog svoje
očuvane prirode, raznolikih prirodnih bogatstava i razgranate mreže cestovnih i makadamskih
puteva s niskim intezitetom prometa. Sve je češće omiljena destinacija rekreativaca i profesionalnih biciklista, te se pored svog prepoznatljivog i brižno njegovanog vjerskog i kulturnog identiteta, sve više afirmira kao atraktivna destinacija za cikloturizam.

TKO SU CIKLOTURISTI?

Riječ o veoma unosnoj turističkoj grani, ali i gostima visoke platežne moći, koji troše od 50 do 100% više nego ostali. Uz biciklističke staze potreban je i smještaj za cikloturiste, a na svemu profitiraju smještajni, ugostiteljski objekti, obiteljska gospodarstva, prijevoznici…

Avanturistički nastrojeni, to su profili gostiju koji dva do tri puta godišnje kreću na desetodnevne cikloturističke avanture, uvijek spremni produžiti svoj boravak te uživati u onome što sama destinacija pruža.

Foto: Biciklistički klub Timul, Biciklistički savez Dalmacije, Bike IM