Aktualno

”Turist u svom gradu” –  uspješno održana edukativna akcija Turističke zajednice grada Sinja

Dana 11. ožujka, u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja održana je jedanaesta po redu edukativna akcija „TURIST U SVOM GRADU“, pod stručnim vodstvom članova Udruge turističkih vodiča grada Sinja Osinium, te kustosa Muzeja Cetinske krajine – Sinj i Muzeja Sinjske alke.

Sinjani, ali i brojni gosti iz Splita, Trogira, Kaštela i Solina, imali su prigodu bolje upoznati gradske znamenitosti kao i neprocjenjivo kulturno blago u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske te u Muzejima Cetinske krajine i Sinjske alke.  

Cilj ove besplatne edukativne akcije je popularizacija povijesne i kulturne baštine kao jednog od glavnih čimbenika za razvoj turizma u našem gradu, ali i podizanje svijesti o njenom značaju u cjelokupnom društvu. Bitno je istaknuti važnu ulogu naših turističkih vodiča u interpretaciji kulturne i povijesne baštine, tradicijskih običaja i specifičnosti našeg kraja.

Tako su mnogobrojni sudionici ove akcije uživali u razgledavanju gradskih znamenitosti i saznali nešto više o viteškoj igri Alki,  Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, palači i vili Tripalo, a sve uz stručno vodstvo turističkog vodiča Ivana Vulete. Kroz impresivne postave Muzeja Cetinske krajine Sinj, u kojem se pored stalnog postava nalazi i gostujuća izložba „Afrika“ Franjevačkog muzeja u Tomislavgradu (BIH),  provela ih je ravnateljica Daria Domazet, a u Muzeju Sinjske alke domaćin je bio Boris Filipović – Grčić. Za sve sudionike ove edukativne akcije organiziran je mali kviz znanja, uz prigodne nagrade.  Za okuse sinjskih delicija pobrinuli su se Edo i Mirna Crljen.

Turistička zajednica grada Sinja zahvaljuje se svim sudionicima ove edukativne akcije kao i svima koji su pomogli u njenoj realizaciji!

Foto: Tz grada Sinja