Aktualno

Upoznajte autore prvog digitalnog storytellinga čije vrijeme tek dolazi! 3ANGLE HUB – EKIPA KOJA PRODAJE DOBRU PRIČU!

Otkrivamo novu pažnje vrijednu lokaciju na našoj Croatian Hot Spot mapi! Riječ je 3ANGLE storytelling Hub-u, akceleratoru kulturnih i kreativnih industrija koji djeluje u sklopu poduzetničke potporne organizacije IRI Centar u Kaštel Novom. Oni su pioniri digitalnog storrytellinga u Dalmaciji i njihovo vrijeme tek dolazi! Hub je osnovan u sklopu projekta CCI4TOURISM s ciljem promocije koncepta digitalnih, kreativnih i održivih turističkih proizvoda.

Tko su ovi trendsetteri suvremenog turizma?

Oni su tim profesionalaca s dugogodišnjim iskustvom rada na domaćim i stranim projektima koji spajaju kreativnu, društvenu, tehničku i IT industriju, s fokusom na digitalni, zeleni i inovativan turizam! Osluškujući i istražujući nove stilove putovanja i profile putnika 3ANGLE storytelling Hub pokušava odgovoriti novim zahtjevima tržišta stvarajući dodatan sadržaj u destinacijama. Okupljajući oko sebe kreativce i pripadnike kulturnog i IT sektora, podupiru, educiraju i stvaraju digitalne autore koji proizvode digitalno vođena iskustva. Riječ je o pripovijedanju s autentičnim zapletima i likovima u kojima se fikcija isprepliće sa stvarnošću dajući prostora samom korisniku da kreira i sudjeluje u priči. Upravo ta interaktivnost korisnika i lokacije kojom se kreće daje ono najvrjednije – jedinstven turistički događaj! Tako se primjerice možete zaputiti u obilazak Salone u društvu gladijatora, Kaštela u društvu Miljenka i Dobrile ili Krke u pratnji znatiželjne šumske vile.

Ovdje nije riječ samo o zanimljivoj priči preko koje upoznajte destinaciju, već o snažnom poslovnom konceptu u kojem se različiti dionici uvezuju u jedan jedinstveni digitalno-analogni turistički proizvod. Tako se iza cijele ove priče krije poduzetnička u kojoj IRI centar osnažuje i potiče male i srednje poduzetnike na uključivanje u digitalne proizvode koje osnažuju destinaciju i korisnike dovode izravno na vrata.

Moderan putnik sve više želi samostalno istraživati i otkrivati autohtone vrijednosti određene destinacije konzumirajući kulturu, gastronomiju, prirodu i tradiciju istraživačkim osjetilom. Iz takvog poslovnog modela proizašao je  startup Adriatic Quest – interaktivni digitalni turistički vodič, u kojem povijesne priče, mitovi i legende postaju marketinško oružje brendiranja turističkih sadržaja

U digitalnom svijetu, stare priče, ali i one još neispričane mogu se ispričati na nove načine – digitalnim storytellingom.  Konobe, galerije, restorani, trgovine su usputne stanice koje korisnik posjećuje koristeći digitalan turistički vodič, jer se priča gradi upravo oko onoga što destinacija može i želi ponuditi. Digitalnim pričama se može na kvalitetan način ispričati priča skrivenih i manje poznatih destinacija koje su korisnicima često i zanimljivije od razvikanih turističkih lokaliteta, a posebice višegodišnjim posjetiteljima koji svaki puta mogu otkriti nešto novo.

Osim izrade interaktivnih digitalnih turističkih vodiča, 3ANGLE storytelling Hub okuplja kreativce, poduzetnike i organizira brojne radionice i seminare s ciljem osnaživanja i povezivanja lokalnih dionika kulturnih i kreativnih industrija.

Ako želiš svoj proizvod uvrstiti u neku od njihovih priča ili trebaš pomoć u stvaranju vlastite, obrati se onima koji znaju kako:

Email:  [email protected]
INSTA: https://www.instagram.com/3angle_hub/
WEB: https://3angle.org.