Aktivni odmor

Slovenski novinari oduševljeni ljepotama Opuzena i doline Neretve

U organizaciji Turističke zajednice Grada Opuzena, proteklog vikenda dolinu Neretve posjetila je skupina slovenskih turističkih novinara. Putovanje slovenskih novinara organizirano je s ciljem da se slovenskom tržištu približe ljepote i turistički potencijal grada Opuzena i neretvanskog kraja. Program je uključivao razgledavanje turističkih atrakcija, ponude aktivnog odmora, kulturne ponude kao i prezentaciju eno-gastronomije.

Novinari su bili oduševljeni gradom Opuzenom i iznenađeni potencijalom Doline Neretve, s tim više što se ovaj vikend održao po prvi put Sajam “Mandarina and Wine Market, s ciljem promocije gastronomije neretvanskog kraja, neretvanske mandarine i lokalnih vinara.

Direktorica TZ grada Opuzena Magdalena Krvavac – vodič slovenskim novinarima na trodnevnoj turi u otkrivanju ljepota neretvanskog kraja

Na sajmu je predstavljena eno ponuda vinarija: Rizman, Deak, Opus Vina i Terra Madre. Sajam je organiziran i osmišljen kao produžetak projekta “Uspostava sustava i valorizacija turističkog brenda MANDARINA”.


Novinari su pokazali izniman interes za gastro i aktivni turizam, a u protekla tri dana kušali su vrhunske mediteranske specijalitete u Konobi Pod Maslinom, neretvanski brudet od žaba i jegulja u Villi Neretva, nazdravili vinima Vinarije Deak, Opus vina, Terra Madre i Winery Rizman.

Obišli murale i ljepote grada Opuzena, posjetili Ušće Neretve i Neretva kiteboarding, Forticu i polja mandarina.

U sklopu manifestacije “Mandarina and Wine Market” nastupala je i Gradska Glazba Opuzen, dok je Udruga Likovnih Stvaratelja Opuzen prezentirala izložbu autorskih djela.

Branje mandarina u delti Neretve i zanimljiva vožnja kroz njene kanale oduševila je slovenske novinare

Novinari su posjetili i Baćinska jezera u zaleđu Ploča u društvu Maje Erak, direktorice Turističke zajednice Ploča.

Među najpoznatijim događajima u Opuzenu su tradicionalni street art festival Zen Art Festival i maraton broda.


Novinari su proveli ugodno vrijeme u razgovoru s Anom Aničić, začetnicom festivala, i osnivačem manifestacije Maraton lađe, Milojkom Glasovićem.

Pogled s tvrđave iznad Opuzena na grad i deltu Neretve.

Villa Neretva i domaćin Pavo Jerković prezentirali su najbolje od gastronomije neretvanskog kraja. Villa Neretva je omiljena gourmet štacija neretvanskog kraja gdje se u smiraju dana stapaju opojni mirisi Neretve, mora i mandarina, a iz obližnjih močvara dopire kreket žaba i pjev ptica.

Suzana Mušan iz Konobe pod Maslinom u Opuzenu u dolini Neretve pripremila je jedinstvene gastro specijalitete karakteristične za ovaj kraj.


Foto: Tz grada Opuzena, Zen Street Art festival, Vinarija Rizman