Aktivni odmor

ADVENT U GRADU SUNCA Doživite adventsku čaroliju uz glazbu, predstave, vrhunsku spizu i klizalište na Pjaci!

Posjetite suncem okupani, rasplesani i raspjevani Hvar!

Hvarski božićno-novogodišnji program u organizaciji Grada Hvara i Turističke zajednice grada Hvara s planiranih gotovo 70 događanja (i još ponekim iznenađenjem) obilježit će koncerti vrsnih glazbenika, predstave za velike i male u najstarijem javnom kazalištu Europe i u Arsenalu, kreativne radionice i čitaonice za djecu, projekcije filmskih hitova, kvizovi i nastupi iluzionista, sportske aktivnosti na otvorenom i velika novost u gradu sunca: klizalište na Pjaci.

Nakon odlične turističke sezone bila nam je želja sugrađanima i posjetiteljima pružiti dodatan razlog za druženje i veselje u zimskom periodu. Stoga smo, uz adventske kućice koje su već godinama okupljalište za sve generacije, odlučili prvi put postaviti i klizalište sa školom klizanja na glavnom gradskom trgu. Bogat program koji će se, osim na Pjaci, održavati i u Arsenalu, kazalištu, katedrali, knjižnici, na Fabrici, u Ljetnikovcu Hanibala Lucića, a ove godine po prvi put i u Križnoj luci, oživjet će naš grad i u ovom blagdanskom razdoblju“, poručuje gradonačelnik Rikardo Novak.

Adventske kućice bit će postavljene ispred Lođe od 3. prosinca do 3. siječnja, a ugostitelji su već najavili bogatu gastronomsku ponudu u kojoj će se, uz tradicionalne blagdanske delicije, pronaći i gastro iznenađenja te dodatne zabavne aktivnosti za goste.

„Veseli me da se ove godine Turistička zajednica grada Hvara aktivno uključila u organizaciju adventskog programa. Nadam se da će svi naši sugrađani i gosti uživati u raznovrsnim programima i da ćemo kroz zajedničko druženje pokazati kako i u vrijeme adventa Hvar može biti odlično mjesto za zimski odmor. S tom idejom približavamo se i 155. obljetnici organiziranog turizma u Hvaru koju ćemo obilježiti tijekom 2023. godine“, istaknula je Iva Belaj Šantić, direktorica Turističke zajednice grada Hvara.

Božićno-novogodišnji program, u kojem i ove godine sudjeluju gradske udruge, društva i ustanove te Župa Hvar, započinje u subotu, 26. studenoga, paljenjem 1. adventske svijeće na hvarskoj Pjaci uz prigodnu svečanost. Već ove nedjelje u Arsenalu gostuje zabavna edukativna predstava „Ne može“ nastala po slikovnici Vojka V, što je prvi u nizu od ukupno 19 događanja namijenjenih najmlađima. Program, među ostalim, uključuje i 15 koncerata, 9 predstava, aktivnosti u prirodi, podjelu bakalara, božićni sajam, a bit će tu i pašuratih i forskog kolendronja.

Nakon Dječjeg dočeka Nove i proslave završetka 41. Novogodišnjeg malonogometnog turnira koji se tradicionalno održava na Staru godinu u podne, Novu 2023. godinu Hvarani će dočekati uz provjereno dobru zabavu s riječkim Super Cover Bandom.

Više: visithvar.hr