Aktualno

U KONKURENCIJI OD 106 FILMOVA IZ 30 ZEMALJA Film Bol & Culture u finalu ZAGREB TOURFILM festivala 2022.

Film Bol & Culture je u finalu ZAGREB TOURFILM festivala 2022. u konkurenciji od 106 filmova iz 30 zemalja! Ovo je iznimna čast i priznanje za malo bračko mjesto i Turističku zajednicu općine Bol.

Svečana dodjela nagrada bit će 14. listopada u hotelu Regent Esplanade ispred 120 gostiju iz cijeloga svijeta. Tijekom trajanja festivala održat će se razna događanja, među njima i okrugli stol na temu – Kako napraviti dobar turistički film.

Mnogo je čimbenika koji dolaze u obzir u procesu selekcije. Svaki odabrani film je neovisno ocjenjivalo najmanje 13 članova žirija koji su film ocjenjivali prema ljestvici koja pokriva 4 faktora podijeljenih između svjetonazora i tehničkih vrijednosti.

ZLATNI MEDVJED U BERLINU
Posjetimo se da je vrijednost ove ideje i filma, prepoznao je i žiri međunarodnog natjecanja turističkog filma i multimedije The Golden City Gate 2022,  na međunarodnom turističkom sajmu ITB Berlin.

U konkurenciji turističkih filmova iz cijeloga svijeta, 45 stručnjaka dodijelilo je prvo mjesto (Zlatnog medvjeda) bolskom kandidatu Bol & Culture u kategoriji “Art & Culture”.

Također film “Naše bolske priče, Windsurf” osvojio je treće mjesto u kategoriji City na 21. Golden City Gate 2021, Tourism Multimedia Award, međunarodnomu festivalu turističkoga filma koji je održan u sklopu turističkoga sajma ITB Berlin, te je priznanje predstavljanju Bola kao destinacije aktivnoga odmora.