Aktualno

FUZIJA UMJETNOSTI I LJEPOTE Seget u objektivu poznatog fotografa Gorana Jovića

Naš nagrađivani fotograf – pravi pustolov s kamerom, Goran Jović, obišao je čitav svijet, a za svoje je radove u svom portfelju prikupio čak 30 međunarodnih priznanja. Prekrasni Seget inspirirao je Gorana za seriju slika koje su učinile, kao nikada do sada, da se doslovno poželimo – ušetati u ekran.

Goranovo majstorstvo u fuziji sa segetskim ljepotama novi je oblik prezentacije Segeta, koji je kroz umjetničko fotografsko oko pokazao svoj veličanstveni novi potencijal – destinacija koja ne samo da odiše opuštenošću, idiličnim krajolicima i zdravljem, već je i zavidno lijepa kulisa za umjetničku fotografiju, ali i Vaš news feed na društvenim mrežama!

FOTOGRAFIJE KOJE KAO DA IMAJU MIRIS I OKUS. Da istakne ljepotu Segeta na pravi način, Goranu je pomogla i njegova prekrasna partnerica Diana Loos, koja je u maniri prave dame skrivene iza šešira široka oboda, pozirala uz segetske atrakcije.

Jarke bugenvilije, stoljetne masline i redovi suhozida, pitoreskne crkvice na idiličnim vidikovcima poput one Svetog Ilije, ljepotice od bijelog klesanog kamena – crkve Gospe od Ružarija, ili pak crkve Hrvatskih mučenika dojmljive monumentalnosti, savršene morske vizure koje gotovo da donose krepki morski zrak preko ekrana, eklektično, jarkocrveno starinsko vozilo za razgled i idilična drvena gajeta u istoj nijansi koja mirno odmara na mjesnom pristaništu dok Diana sjetno sjedi na kamenoj klupici (poput dama koje su u davnim vremenima čekale svoje pomorce!), predvečernje sunce koje polako tone u zalazak te se probija kroz bijela jedra segetskih brodica… sve je to učinilo da poželimo ugrabiti komadić te mediteranske idile za sebe, a sigurni smo i da će naš primjer slijediti brojni gosti.

ZABLISTALI I HOTELI. I poznati segetski hoteli, poput Medene, Jadrana, Bavarie, Rotonda i Astorije, te nešto novije Ole, sa svojim otmjenim kulisama (i pokojim blistavim tirkiznim bazenom!), kao da su se namjestili za poziranje i mame na bijeg od užurbane svakodnevnice, baš kao i apartmani Medena te kampovi Seget i Belvedere sa svojim urednim smještajnim jedinicama ušuškanim u obilje mediteranske vegetacije. Ne čudi nas da na inače suzdržanom Tripadvisoru ove hotele zovu domom daleko od doma, zbog ugodne atmosfere i susretljivosti segetskih domaćina koji turizam imaju u malom prstu.

LJEPOTA KOJA IZMIČE RIJEČIMA. Dio sjajnog dojma koji ove fotografije ostavljaju na svog gledatelja, zasigurno je i kristalno čisto more trogirskog akvatorija u cijeloj lepezi nijansi plavozelene i tirkizne, koje kao da se potrudilo biti još plavije nego inače za ovu priliku!

Kada bi netko zatražio da opišemo ljepotu segetskih plaža i skrovitih uvala, ovom prilikom slikanih iz ptičje perspektive, jednom riječju, ta riječ bi bila nestvarno. A naš je najtopliji prijedlog, tu nestvarnu ljepotu koju je Goran uhvatio svojim objektivom, utkati u život – ljetne dane, osmijehe i uspomene!

Turistička zajednica općine Seget
www.tz-seget.hr

Foto: Tz Seget, Goran Jović