Aktivni odmor

POTEZANJE MRDUJE I ove će godine stotine brodica potezat Mrduju privezani na konope sa bračke i šoltanske strane

Potezanje Mrduje svjedočanstvo je samoironične otočke duhovitosti, metafora prošlosti, slika sadašnjosti i pouka o budućnosti

Nakon dvije godine pauze vraća nam se najdraža Bračko – Šoltanska manifestacija Potezanje Mrduje!
Od, sada već,
davne 2008. godine svake godine Bračani i Šoltani potežu Mrduju, mali otok smješten u Splitskim vratima.

Ova prijateljska igra počiva na staroj legendi koja kaže da se Bračani i Šoltani nisu mogli dogovoriti čiji je ovaj otočić pa su ga zavezali i potezali svatko na svoju stranu. Konop je po legendi puknuo, pa je rezultat bio neriješen, ali Mrduja je ipak ostala malo bliže Braču.

“Tako blizu, a tako daleko” najbolje opisuje odnos ova dva otoka jer je Šolta od Brača udaljena svega 700 metara, a do prije par godina nisu imali brodsku vezu koja ih je povezivala. Danas je situacija drugačija, dva otoka imaju brzobrodsku liniju koja ih veže, ali dobre tradicije se nisu odrekli. I nakon dvije godine pauze zbog pandemije, Potezanje Mrduje se vraća i ove 2022. godine.

Potezanje Mrduje - Turistička zajednica

Na poznato pitanje “Čigova je Mrduja?” odgovoriti ćemo u posljepodnevnim satima subote, 30.7.2022., kada će Bračani i Šoltani još jednom dati sve od sebe da Mrduja pripadne upravo njima.
U bogatom programu očekuje Vas nezaboravna zabava popraćena zvucima klape, limene glazbe, DJ-a i brodskim trubama, a najhrabriji mogu sudjelovati u natjecateljskom programu i osvojiti prigodne nagrade.
Neka bolji pobjedi!

Za sve informacije vezane za Potezanje Mrduje možete se javiti u
Turističku zajednicu Općine Milna na 021 636 233; [email protected] i
Turističku zajednicu Općine Šolta na 021 654 657; [email protected].

Foto: TZ Milna

Više: www.tz-milna.hr