Aktivni odmor

DVJESTOTINJAK ODUŠEVLJENIH BICIKLISTA UVATILO VITAR U SUTIVANU

Trodnevni MTB spektakl „Uvati Vitar“, nakon dvogodišnje stanke, ponovno oduševio organizacijom, stazama i gostoprimstvom Sutivana, najbiciklističkijeg mjesta na Braču

SUTIVAN, 27-29. svibnja – Biciklisti i Sutivan pravom su biciklističkom feštom još jednom pokazali i dokazali međusobnu ljubav. Peto izdanje brdsko-biciklističkog festivala „Uvati Vitar“ okupilo je oko 200 raspoloženih biciklista iz nekoliko zemalja, koji su uživali u trodnevnom druženju i subotnjoj utrci na tri izazovne „vjetrovite“ staze: 20 km dugoj Bonaci, 40 kilometarskom Vitru i zahtjevnoj 75 km dugoj Buri.

Prestižnu maratonsku stazu koja nosi ime zloglasnog jadranskog vjetra najuspješnije je savladao trenutno vodeći biciklist u hrvatskom MTB kupu, Vodičanin Marko Fržop, koji je novim rekordom staze od 3h11’40” dokazao da se i na rekreativnim utrkama, kakva je „Uvati Vitar“, itekako mogu postizati vrhunski rezultati.

Uz klasične bicikliste, svoju su posebnu kategoriju imali i ljubitelji sve popularnijih e-bicikala. Njih petnaestak imali su odvojeni start, a vozili su samo na jednoj stazi – 40 km dugom Vitru.

Najviše veselja, ali i beskompromisnog natjecateljskog duha, pokazali su u nedjeljno jutro 40-ak sudionika dječje utrke, kojom je na najljepši mogući način zaključen bogati trodnevni program „Uvati Vitar“ MTB maratona.

Slikoviti brački gradić Sutivan potpuno je opravdao naziv „bike friendly“, kojim se službeno diči još od 2015. godine. Svaka kala i svaki kutak ovog otočkog mjesta, bili su u znaku biciklizma, a sami biciklisti uživali su u toploj dobrodošlici svih mještana i brojnih volontera.  Osim vjetrovitih utrka, na velikom molu sutivanske luke mogao se obići veliki izložbeni sajam biciklističke opreme i bicikala najpoznatijih svjetskih proizvođača, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se sutivanski ugostitelji, muzički program i lutrija s brojnim vrijednim nagradama.

Događaj organiziraju TZ Sutivan, Općina Sutivan i iskusan tim magazina Biker, uz snažnu podršku općine i brojnih volontera. Od samih početaka vitar u leđa svojim pokroviteljstvom daju i institucije, prije svih Splitsko-dalmatinska županija i županijska turistička zajednica.