Breaking
Aktualno

Zlatni rat na listi najpretraživanijih lokacija na svijetu na Google Street View-u !

Popularna usluga, Google Street View, već deset godina omogućuje korisnicima pronalaženje i razgledavanje gradova, povijesnih znamenitosti i prirodnih ljepota iz cijeloga Svijeta, a jedna od često pregledavanih destinacija je i Hrvatska. Naša se zemlja našla na 43. mjestu liste od 100 zemalja prema broju posjeta na Google Street View-u.

Bolski Zlatni rat - i službeno najljepša plaža na svijetu - Croatian Hot  Spots

Pogledamo li motive koji su se najčešće pretraživali to su prekrasan Nacionalni park Plitvička jezera, jedinstvena plaža Zlatni rat, čija je ljepota već svjetski poznata i doista posebne Morske orgulje u Zadru. “Jako smo sretni što nas Google street view, odnosno njegovi korisnici, vide kao jedan od prepoznatljivih simbola Hrvatske i hrvatskog turizma. Drugo mjesto, nakon Nacionalnog parka Plitvička jezera, pokazuje nam da su ljudi prepoznali naše ljepote i sve naše napore da približimo Zlatni rat (https://www.zlatniratbol.com/ ) i Bol svima koji žele virtualno prošetati Bolom.” ističe g. Markito Marinković, direktor TZ Bol-a.

Zlatni rat - 50 shades of blue - Croatian Hot Spots

Kao popularna turistička destinacija, Hrvatska je nadaleko poznata po kristalno čistom moru i prekrasnim plažama. Kako bi došli do skrivenih morskih oaza, korisnici usluge Street View najviše su istraživali sljedeće plaže – Pasjača, Oprna te Havajsku plažu.

Plaža Pasjača Konavle - Privatni Smještaj
Plaža Pasjača
Oprna - Krk Tourist Info
Plaža Oprna
(Arhiva)
Plaža na Verudeli u Puli često se naziva Havajska plaža

Međutim, Hrvatska nudi mnogo više sadržaja od mora, sunca i plaža, a ponosi se prirodnim ljepotama i kulturnom baštinom. Među najposjećenijim muzejima nalaze se Knežev dvor, Muzej iluzija i Memorijalni centar „Nikola Tesla” dok su Nacionalni park Plitvička jezera i Nacionalni park Krka najposjećeniji nacionalni parkovi.

Foto: arhiva turističkih zajednica