Aktivni odmor

Konferencija za održivi turizam u Sutivanu “MALO MISTO MEĐU NAJBOLJIM OTOČKIM ODRŽIVIM PRIČAMA!

U integriranoj suradnji sa svojim stanovnicima i posjetiteljima dolazimo do rješenja kako razvijati, ali u isto vrijeme i sačuvati trajnu vrijednost destinacije za suživot stanovnika i ugodan boravak gostiju

Konferencija na temu održivog turizma održava se 8. travnja 2022. s početkom u 10.30 sati u dvorani Sokolana u Sutivanu na otoku Braču. Organizatori konferencije su Turistička zajednica općine Sutivan i Croatia Hot Spots magazin u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Splitsko – dalmatinske županije.

Dan Općine Sutivan - Službene stranice općine Sutivan

TEME KONFERENCIJE
Na konferenciji ćemo predstaviti projekte održivog turizma u Općini Sutivan i Splitsko – dalmatinskoj županiji. Vodeći ljudi u turizmu, marketinški i komunikacijski stručnjaci, predstavnici kreativnih industrija govoriti će o proizvodima i potencijalu održivog turizma, utjecaju globalnih događanja na turistička kretanja, očekivanjima za sezonu, održivom poduzetništvu, važnosti upotrebe lokalnih namirnica u ugostiteljstvu, digitalizaciji poslovanja.

Digitalni marketinški ekpert i komunikolog Domagoj Bebić održati će predavanje na temu “Popularne kulture i lifestyle sadržaji u službi promocije destinacije”

Domaćin konferencije je Općina Sutivan, jedan od najboljih primjera održivosti na otocima, najbolje “Malo misto” na Jadranu, koje posebnu važnost pridaje održivom razvoju, što je vidljivo iz aktivnosti i programa na području općine, koje provode uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Iz godine u godinu u Sutivanu su mjestu vidljivi trendovi turističkog rasta, prema izboru Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice 2018., okitili su se titulom najboljeg „Malog mista” na Jadranu. Ova mala općina uspješno se profilira kao lider u biciklističkom turizmu, sa prepoznatljivim brendom manifestacijom “Uvati vitar” koja svake godine okuplja stotine ljubitelja aktivnosti na dva kotača.

Muzej uja, Škrip | Povijest maslinovog ulja na otoku Braču

BRIGA O ZAJEDNICI I ŽELJA ZA UPOZNAVANJEM LOKALNE KULTURE NALAZI SE MEĐU 7 TRENDOVA PUTOVANJA U 2022.

Globalna događanja i pandemija su uvelike promijenili navike i kretanja turista. Različitost našega svijeta daje nam priliku da istražujemo, uključujemo se i iskusimo najbolje od onoga što nude lokalne kulture i zajednice. Pored želje za boravkom u prirodi, te popularnog sunca i mora, čak 60% putnika u 2022. putovat će u željeno odredište kako bi naučili više o lokalnim običajima, tradiciji i gastronomiji.

Među pozitivnim primjerima održivog poduzetništva iz prakse, istaknut ćemo relevantne priče o održivom i odgovornom turizmu na otoku, koji mogu služiti kao inspiracija drugim destinacijama, agencijama i krajnjim korisnicima – putnicima.

Feel and Taste (15)

Održiva destinacija poštuje lokalno gospodarstvo
Explore Brač je otočka turistička menadžment kompanija, koja nudi potpuno novo i nezaboravno iskustvo otoka Brača. Od nevjerojatnih otočkih tura s autentičnim šarmom do jedinstvenih kulturnih, povijesnih i kulinarskih tura, Explore Brač agencija donosi vam novu perspektivu na klasiku i pogled iznutra iza zatvorenih vrata znamenitosti.

Muzej uja, Škrip | Povijest maslinovog ulja na otoku Braču

Muzej uja u Škripu
Još jedan fantastični primjer održivog turizma i poduzetništva u poljoprivredi je Muzej uja u Škripu, mjesto koje slikovito dočarava život Bračana vlasništvo Katje i Krunoslava Cukrova, uljare koja broji 155 godina.

PROGRAM DOGAĐANJA:

10.30 Turistička zajednica općine Sutivan /Općina Sutivan – “Projekti održivog i odgovornog upravljanja u Općini Sutivan”
10.45 Splitsko – dalmatinska županija – Splitsko – Dalmatinska županija – lider održivog turizma, projekti i razvoj”
11.10 Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije županije – “Najava sezone i održivost u destinaciji”
11.30 “Trendovi sa sezonu 2022, mediji i popularne društvene kulture u svrsi promocije destinacije” – Domagoj Bebić
12.45 LAG BRAČ “Promicanje održivog i ruralnog razvoja putem lokalnih inicijativa i partnerstva, potpore lokalnom poduzetništvu” – Vanja Purić
13.10 “Održiva destinacija i lokalno poduzetništvo” – Explore Brač i Katija Cukrov
13.35 “Digitalni marketing i kreiranje kreativnih medijskih kampanja” – urednica Croatia Hot Spots magazina Maja Zlokić