Aktualno

DOBRA NAJAVA SEZONE Dolazak prvog vlaka Regiojeta u Split s češkim, slovačkim i mađarskim turistima i medijima

Češki prijevoznik RegioJet je prodao više od 30.000 karata za ovogodišnje vlakove prema Hrvatskoj, dok se dnevno proda više od 1.000 novih karata

U suradnji s češkim prijevoznikom RegioJetom u subotu, 29. svibnja 2021. godine na Željeznički kolodvor u Split stiže prvi vlak s češkim, slovačkim i mađarskim turistima. Među putnicima su i glavni direktor te vlasnik RegioJeta Radim Jančura te 30 predstavnika vodećih čeških, slovačkih i mađarskih medija za koje je pripremljen program putovanja i boravak u Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji od 29. do 31. svibnja.

Doček prvog vlaka iz Praga organiziran je za subotu, 29. svibnja s očekivanim dolaskom vlaka u 13:45 sati na Željezničkom kolodvoru Split.

Apartments Split | Top accommodation in Split, Croatia

Na dočeku prvog ovogodišnjeg RegioJetovog vlaka u Splitu bit će nazočan direktor TZ Splitsko-dalmatinske Joško Stella, direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić,  predsjednik Uprave HŽPP-a Željko Ukić, direktor Predstavništva HTZ-a u Češkoj i Slovačkoj Dubravko Miholić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj Ivana Herceg te ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica, kategorizaciju i pravne poslove Ministarstva turizma i sporta Monika Udovičić.

U realizaciji ovog cjelokupnog posjeta i putovanja, koje uključuje obilazak Splita, otoka Brača i Klisa, sudjelovali su TZ Splitsko-dalmatinske županije, TZ grada Splita i drugi turistički subjekti s područja Splitsko-dalmatinske županije uz organizaciju i podršku Hrvatske turističke zajednice, odnosno Predstavništva HTZ-a u Češkoj te Mađarskoj.

RegioJet vlakovi prometovat će na relaciji Prag – Brno – Bratislava – Budimpešta – Zagreb – Rijeka ili Split. Do sad je RegioJet prodao više od 30.000 karata za ovogodišnje vlakove prema Hrvatskoj dok se dnevno proda više od 1.000 novih karata. Linija će tijekom lipnja i rujna prometovati tri puta tjedno, dok će u srpnju i kolovozu linija prometovati svaki dan. Putnicima su u odlično opremljenom vlaku dostupni besplatan doručak u cijeni karte, internetska veza, mogućnost rezervacije cijelog odjeljka s ležajevima za četiri osobe, prijevoz bicikla i drugo.