Aktualno

ODMOR IZ SNOVA! Lansiran novi promotivni video s ljepotama Srednje Dalmacije!

This post is also available in: English

Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije lansirala je novi komunikacijski koncept – promotivni video naziva Central Dalmatia –  A Dream Waiting For You

Nakon mjeseci mirovanja i marketinške neaktivnosti Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije pokrenula je promotivnu kampanju namjenjenu tržištima bližeg okruženja. Turistička zajednica Splitsko – dalmatinske županije strpljivo je čekala da se ostvare adekvatni uvjeti, odnosno da se proglasi povoljna epidemiološka situacija i krene s uspostavom turističkog prometa.

Najistaknutiji dio promotivne kampanje je novi video, lansiran prije nekoliko dana, usmjeren na ciljana europska tržišta, kojeg je Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije osmislila za komunikaciju s milijunskim pratiteljima na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter te online platformama te predstavlja marketinški iskorak u vrijeme otvaranja granica i uspostave turističkog prometa na ovim područjima. S obzirom na okolnosti u svijetu zbog pandemije COVID-19 te gotovo potpunog zaustavljanja turističkih kretanja, ova kampanja dosadašnjim i budućim turistima žele skrenuti pažnju na ljepote Srednje Dalmacije, povoljnu epidemiološku situaciju u ovoj regiji i dostupnost putovanja.

Srednja Dalmacija i sva njena blaga, ljepote jezera, rijeka, mora, plaža, uvala, gradova, otoka spremno čekaju na svoje drage goste. Tu je, sigurna, očuvana, korona slobodna, puna  skrivenih ljepota, uvijek spremna na njihovo otkivanje svojim  dragim prijateljima i gostima. Ona je riznica osjećaja i skup sjećanja za one koji su je već upoznali u svojim druženjima.  

San je to koji čeka sve one što će je po prvi puta upoznati. Tu je, spremna za ponovno druženje, s pozivom za sve koji žele okusiti odmor, što im nikada neće izaći iz glave i srca. I zato zove sve željne istinske avanture na putovanje života, kako bi je upoznali kao najposebniju, najraznovrsniju auto-destinaciju. Što na svakom novom kutku, iza svakog zavoja ceste, nakon izlaska iz svakog tunela daje novu najljepšu razglednicu.

Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije krenula je s promotivnim kampanjama usmjerenim prema tržištu Njemačke, Poljske, Slovačke, Češke, Slovenije, BiH i Austrije. I ovoga puta se okreće svim ljudima spremnim na iskorak u novu platformu turističke ponude.

One koja će im i u ovo postkoronsko vrijeme pružiti odmor kakav nikada zaboraviti neće. Predlaže im da posebitosti Srednje Dalmacije upoznaju kao auto destinaciju, koja im kao na dlanu ruke nudi niz raznovrsnih specifičnosti. Jer Srednja je Dalmacija više od turističke destinacije, ona je  osjećaj stopostotne slobode, u isto vrijeme i najljepše harmonije. To je područje u kojem svaki prijatelj i gost može osjetiti sva blaga sakupljena na jednom mjestu.

-Pažljivo pratimo situaciju na glavnim emitivnim tržištima Srednje Dalmacije, baš kao i hotelijeri, ugostitelji, turistički kampovi, vlasnici obiteljskog smještaja i nautike, čekajući dogovor epidemiološke i turističke struke kojim bi se trebala omogućiti zaštita zdravlja ljudi i realizacija ljetnog dijela ove turističke godine. No, u međuvremenu, unatoč skromnim sredstvima s kojima TZ županije u ovim okolnostima raspolaže, pripremili smo promotivne kampanje usmjerene na naša tradicionalna tržišta Njemačke, Poljske, Slovačke, Češke, Slovenije, BiH i Austrije. Kroz njih ćemo Srednju Dalmaciju dodatno promovirati kao autodestinaciju. Najistaknutiji dio promotivne kampanje je novi video koji je lansiran prije nekoliko dana koji je usmjeren na ciljana europska tržišta te predstavlja jedan marketinški iskorak u vrijeme otvaranja granica i uspostave turističkog prometa na ovim područjima.  – veli Joško Stella, direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije.

Jer s ovim načinom njenog upoznavanja svaki novi i stari gost u Srednjoj Dalmaciji ima prigodu upoznati svezu povijesti i sadašnjosti, gastronomije i adrenalina, zabave i odmora. Kroz auto ture dotaknut će se UNESCO-ovih gradova, Trogira i Splita, popit će kavu na trgu cara Dioklecijana, uživat će u najzdravijoj, mediteranskoj hrani na svijetu,  promatrat će kitesurfere na gradskim plažama.

Dignut će se u Zagoru, okušati pastrvu iz rijeke pečenu na gradelama, degustirat će domaće vrhunsko vino iz pomno čuvanih vinograda. Krenut će na jug, na glasovitu plažu u Bolu, na Zlatni rat, i svojim očima vidjeti jedinstveni svjetski fenomen koji se okreće kako vjetar puše.

Kupat će se u kristalno čistim uvalama, uživati u moru nikad prozirnijem, nikad mekšem, a onda će se opet vratiti na obalu. I vinuti se u omiška brda, kako bi s dlana uživao u vidikovcu, a u njegovom centru, u gradu u kojem su čast i slobodu čuvali glasoviti omiški Gusari.

Tu će prošetati kamenitim uličicama, pa krenut u pravcu Makarske rivijere, i  u vožnji samo birati na koju se plažu spustiti.  I osjetit će pritom nešto što nikada više izaći iz glave neće, netko toplinu duše i ljudi, netko osjećaj jedinstvene zabave, a svi uspomenu koja će vječno ostati u duši.

Jer kada te Srednja Dalmacija poziva u goste, tada će svaki onaj tko se tome odazove početi disati punim plućima. I zato dođi u Srednju Dalmaciju kako bi okusio sreću.

Više: dalmatia.hr

This post is also available in: English