Aktivni odmor

Park prirode u Sutivanu – sjajna ideja za vikend izlet i boravak s najmlađima u prirodi!

Proteklih godina Sutivan, jedna od najatraktivnijih malih destinacija na Jadranu, pokazao se kao savršena destinacija aktivnog turizma i zahvaljujući utrci “Uvati vitar” omiljeno odredište zaljubljenika u cikloturizam, što su prepoznali brojni domaći i strani zaljubljenici u ovu vrstu odmora i zabave.

Ova manifestacija je itekako zaživjela i kod lokalnog stanovništva te potaknula neke nove i dobre trendove kako u bicikliranju i trčanju tako i u volontiranju. Pa se  tako od prve godine i 100-tinjak natjecatelja došlo do njih četiristo.

Osim spomenutog, Sutivan, razvija i druge oblike turizma a posebno  se ponosi svojim Parkom prirode, čiji zoološki vrt, konjiće i igrališta obožavaju najmlađi gosti, ali i njihovi roditelji koji uz najmlađe uživaju u obližnjem restoranu. 

Nalazi se 2km od mjesta Sutivan u pravcu Milne. 2009. godine proglašen je “Sportsko-rehabilitacijskim centrom”.

Sa dnevnom ulaznicom možete provesti čitav dan u parku, razgledati bogat botanički vrt, jahati konje i magarce, upoznati i družiti se s plavim i bijelim paunovima, fazanima, patkama, guskama, nojem, divljim svinjama, ovcama, kozama, kornjačama…

Najmlađima je na raspolaganju zabavni park s velikim toboganima, trampolinima, sportskimterenima za boćanje, mali nogomet, basket i odbojku na pijesku omogućuju zabavu za posjetitelje svih uzrasta.

U parku se nalazi i prvi brački Amfiteatar maštovitog arhitektonskog rješenja od prirodnih materijala, idealan za organizaciju raznih događanja, koncerata, predstava, priredbi, projekcija i ostalih manifestacija.

Više na: www.park-prirode-sutivan.com

www.visitsutivan.com