Aktivni odmor

Dalmatia Trophy utrka i dogodine u Hrvatskoj! Francuskinje oduševljene ljepotama Trogira, Brača i Hvara!

Riječ je o Raid Adventure sportskom eventu namijenjenom isključivo ženama te se, prema dogovoru s organizatorima, isti planira redovito održavati u Hrvatskoj.

Ova inicijativa ugostila je brojne osobe iz francuskog javnog života – sportašice, menadžerice, novinarke, influencerice, ali i popularne francuske glumice Douniu Coesens i Emmanuelle Boiron iz kultne francuske serije „Ljepši život“ na France 3, koju već preko 15 godina prati 3,6 milijuna gledatelja po emisiji. U utrci su sudjelovale i francuske influencerice koje ukupno prati oko milijun i pol pratitelja, a koje će svojim objavama na društvenim mrežama promovirati ljepote Dalmacije i dalmatinskih otoka.

Humanitarno-sportska manifestacija “Dalmatie Trophy”, održava se od 6.-10.10.2019. u Trogiru te na dalmatinskim otocima Braču, Hvaru te Paklinskim otocima. Na manifestaciji sudjeljuje 65 žena iz francuskog javnog života, što je najbolja potvrda rasta popularnosti turističke Hrvatske u Francuskoj. Sudionice će se natjecati u raznim sportskim aktivnostima, a imat ćete priliku upoznati i hrvatske sudionice.
Dio prikupljenih sredstava od utrke bit će donirana, uz francusku udrugu Vivre Comme
Avant i hrvatskom Klubu žena liječenih na dojci – Split.

„Izuzetno nam je drago što je Hrvatska drugu godinu zaredom domaćin ovog važnog i zanimljivog projekta koji upotpunjuje našu turističku ponudu u posezoni, ali i koji promiče sportske aktivnosti poput trčanja, veslanja, pješačenja i biciklizma. Osim odličnih promotivnih efekata, ovaj projekt podržavamo i zbog njegova humanitarnog značaja budući da se dio prikupljenih sredstava izdvaja za borbu protiv raka dojke“, izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako je ideja da se event svake godine organizira na drugim hrvatskim otocima.

 „Koncept manifestacije Raid Adventure predstavlja značajan potencijal za daljnju promociju hrvatskih turističkih potencijala na francuskom emitivnom tržištu. Ideja je da se natjecateljicama, a preko njih i brojnim novinarima i široj francuskoj javnosti predstavi bogatstvo hrvatskih otoka te sačuvana i autentična priroda. Osim toga, ovaj sportski event koji se održava u listopadu predstavlja odličnu promociju za dodatne akvizicije u razdoblju posezone“, istaknula je direktorica Predstavništva HTZ-a u Francuskoj Danijela Mihalić Đurica

Dodajmo kako su organizatori sportskog natjecanja odlučili ove godine podržati francusku udrugu „Vivre Comme Avant“, koju vode volonterke koje su preboljele karcinom dojke i koje prate žene pogođene ovom bolešću, ali i Klub žena liječenih na dojci – Split, nevladinu organizaciju koja djeluje s ciljem poboljšanja kvalitete življenja žena nakon operacije karcinoma dojke. Također, organizatori planiraju održavati ovaj projekt dva puta godišnje – u siječnju u Finskoj te u listopadu u Hrvatskoj.

Inače, francusko tržište ove godine bilježi rekordne rezultate. Prema podacima sustava eVisitor, od siječnja do kraja rujna 2019. zabilježeno je više od 600 tisuća dolazaka francuskih turista što predstavlja porast od 8 posto u odnosu na isto razdoblje lani, a ostvareno je i više od 2,2 milijuna noćenja što predstavlja rast 7 posto. Zabilježen je i porast dolazaka i noćenja u regijama u kojima Francuzi prije nisu bili česti gosti poput Zagreba, Istre i Kvarnera, kao i u njihovim tradicionalno najpopularnijim destinacijama u splitskoj i dubrovačkoj regiji. Također, brojne promotivne aktivnosti HTZ-a u nautičkom segmentu također daju odlične rezultate pa tako nautički charter bilježi porast dolazaka francuskih gostiju od 13 posto te 11 posto u noćenjima.

U ovu akciju te manifestaciju uključeno je preko 35 hrvatskih tvrtki i obrta, a ukupan priljev u
Hrvatsko poduzetništvo iznosi preko milijun kuna. Suorganizator ovog eventa je hrvatska tvrtka
Ilustris Events d.o.o.


Dodatne zanimljivosti:

Nagrade odnosno trofeji koji će biti uručeni prvoj/ drugoj i treće plasiranoj isklesani su od
Bračkog kamena.
Na Gala Večeri, u Gradu Hvaru, u povijesno znamenitom Arsenalu održat će se klasični
nastup violončelistice Ane Rucner.