Aktivni odmor

Tko kaže da trebate more? Vodeni spektakli caruju na kontinentu

Niste u prilici provesti odmor brčkajući se u moru? Ništa zato jer na najviše sat vremena udaljenosti od Metropole, u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, imate sjajnu ponudu vodenog carstva, wellnessa, SPA programa, lječilišnog turizma, sportskih bazena na otvorenom i brojne druge sadržaje!

Daruvar – ljeto mu savršeno pristaje
foto: Miljenko Hegedić, Aquae Ballissae

Bazeni i wellness, sa brojnim programima dodatnih aktivnosti, rashladit će dugo toplo ljeto, a dodatna ponuda gastronomije i aktivnog odmora s brojnim programima, razveseliti će sve generacije. Donosimo vodič za vodenu zabavu ovog ljeta u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, navratite, osvježite se, rashladite i krenite kući preporođeni. Povedite i najmlađe!

 

Bazeni Bjelovar – carstvo aktivne zabave

U potpunosti preuređen bazen, dodane ležaljke za sunčanje, preuređeno sunčalište i bogati novi sportski sadržaji su samo neke od novosti koje su u Bjelovaru pripremili za sve posjetitelje gradskih bazena. Na raspolaganju su vam sadržaji poput vaterpola, obuka neplivača za djecu i odrasle, aquaaerobic, rekreacija, yoga, odbojka na pijesku, košarka, boćanje, open gym, lounge bar, fast food. Iskoristite ovo ljeto za povratak dobroj formi, i posjetite neke od programa Bazena Bjelovar.

Bazeni Bjelovar
Trg Stjepana Radića 2, 43000 Bjelovar
Upravitelj: Bjelovarski plivački klub
Facebook: Bazeni Bjelovar
[email protected]

 
foto: Š.Brajković

VELIKI GRĐEVAC – djeco i roditelji ovo je za vas

Sportsko – rekreacijski centar Veliki Grđevac sastoji se od 25 metarskog dubokog bazena, plitkog bazena za djecu s dvije „gljive“, te hidromasažnog bazena s ljekovitom vodom.

Uz bazene, tu se još nalaze: veliko dječje igralište, teniski i odbojkaški teren, sala s biljar stolom, stolom za stolni tenis te stolni nogomet. Gosti za vrijeme boravka na bazenima mogu unajmiti ležaljku, a suncobrani su osigurani za sve one koji žele pobjeći od sunca u vrućim ljetnim danima. U ugostiteljskom objektu, gosti mogu kupiti hranu te osvježavajuća pića i sladolede.

Bazeni su napravljeni po najvišim standardima, opremljeni suvremenom tehnološkom opremom i obloženi kvalitetnom bazenskom keramikom. Dječji bazen ima podvodnu rasvjetu i usto vodene atrakcije  tkz. „gljiva“ i „maslačak“. Masažni bazen također  ima podvodnu rasvjetu, zračnu masažu i vodeno-zračnu masažnu stanicu.

Trg Kralja Tomislava 10, 43270 Veliki Grđevac

Tel./fax: 043/242-480
Mob: 099 471 52 51
E-mail: [email protected]
www.kucmatolovrak.eu
www.facebook.com/kuc.matolovrak

OPĆINA ŠANDROVAC – BAZEN GRADINA

Posjetite jedno od rijetkih mjesta u Bjelovarsko – bilogorskoj županiji, koje se može pohvaliti da ima olimpijski bazen s raznim rekreativnim sadržajima poput poligona za mini golf, igralište za odbojku u pijesku, igralište za tenis, košarku i mali nogomet. Unatrag nekoliko godina bazen je u potpunosti obnovljen,  unutrašnjost bazena obložena je posebnom specijalnom folijom, koja sprečava nastanak mikroorganizama i algi, a postavljeni su novi filtri, ventili i dovodne cijevi.

Uz bazen se, osim bogatih sportskih sadržaja nalazi i ugostiteljski objekt u kojem  za vrijeme rada bazena gosti mogu kupiti hranu te osvježavajuća pića i sladolede.


Osim kupanja u lijepom i idiličnom okruženju, postoje i ostali sadržaji za rekreaciju, odbojkaško igralište na pijesku, mini golf igralište, jedino u Bjelovarsko bilogorskoj-županiji.

AQUAE BALISSAE – kontinentalna rivijera županije


foto: Miljenko Hegedić

Termalni vodeni park Aquae Balissae u Daruvaru prostire se na 10.000 m2, od toga 2.200 m2 vodenih površina. Vodeni park posjeduje: otvoreni i zatvoreni bazen s vodenim atrakcijama (unutrašnji i vanjski tobogan, unutrašnji i vanjski dječji bazen, gejzire, slapove, vodene tuševe i ježeve u bazenu, whirlpool), te “mirnu rijeku” dužine 220 metara, “Oazu mira” u kojoj su saune (2 finske te parna sauna) i zona za relaksaciju.

Zaboravite svakodnevne brige i probleme i uronite u magičan svijet vodene zabave punim plućima. Upite u vezi dnevnih aranžmana možete postaviti na [email protected] ili [email protected].


foto: Miljenko Hegedić

U Vodenom parku je geotermalna voda s ljekovitim svojstvima, čija je prosječna temperatura u bazenu 32°C.
U sklopu objekta postoje i dva ugostiteljska objekta u kojima se možete okrijepiti ponudom raznolikih obroka i pića.

Uz leđne masažere, gejzire i bujice u sklopu bazena,  relaksirati i opuštati možete se i u tišini podzemnog prostora Termalnog vodenog parka Aquae Balissae gdje se uz zonu za relaksaciju nalaze dvije finske i jedna parna sauna te whirpool s termalnom vodom.

Kontakti: AQUAE BALISSAE

Frana Kršinića 17, 43500 Daruvar
Tel. +385 43 44 00 44
Fax +385 43 44 00 45
Mob. +385 91 44 00 465
[email protected]
Internet stranica: www.aquae-balissae.hr

DARUVARSKE TOPLICE – wellness oaza na izvorima zdravlja

Daruvarske toplice su visoko pozicioniran i suvremeno oblikovan centar očuvanja zdravlja nenametljivo uklopljen u prirodu, na samim izvorima ljekovite termalne vode i mineralnog blata, okružene velikim i lijepo uređenim parkom spomeničke arhitekture i velike hortikulturne vrijednosti.


Julijev park, arhiv uredništva

Daruvarske toplice su ujedno i prepoznatljiv simbol Daruvara, smještene u samo srce jednog od najuređenijih malih gradova kontinentalne Hrvatske, čija povijest seže još u Rimsko doba. Ove poznate i ugodne toplice, omiljen su izbor sve većeg broja posjetitelja i to svih svih generacija.


foto arhiva TZBBŽ Daruvarske toplice

Svijet wellness – spa oaze Daruvarskih toplica dodatni je sadržaj. Autentičan i moderno dizajniran centar nudi dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom, fitness centar, Spa zona: vodeni sadržaji – jacuzzi, finska i parna sauna, soba za relaksaciju, Svijet masaža – zona za njegu lica i tijela (limfna drenaža, anticelulitna masaža, masaža lica, antistresna masaža, sportska masaža, medicinska masaža, hotstone – masaža vulkanskim kamenjem).

Daruvarske toplice - Hotel Termal- vanjski bazeni
foto: Vladimir Imprić

Uz wellness – Spa programe oslobodite se stresa i spriječite njegove posljedice na zdravlje učinkovitom kombinacijom individualnih tretmana.

Daruvarsske toplice - wellness (3)
foto: Vladimir Imprić

Spa zona:  vodeni sadržaji –  jacuzi s ljekovitom termalnom vodom, finska i turska sauna, relax room Fitness centar
Svijet masaža  – zona za njegu lica i tijela (limfna drenaža, anticelulitna masaža, masaža lica, antistresna masaža, sportska masaža, medicinska masaža, hot stone – masaža vulkanskim kamenjem).
U lječilišnom hotelu Termal***, nalaze se dva otvorena i jedan zatvoreni bazen s ljekovitom termalnom vodom, temperature između 28 i 35 stupnjeva Celzijusa, te hidromasažom. Smještajni kompleks nalazi se u prekrasnom višestoljetnom parku, okružen sportskim terenima i jezerom.


foto: Vladimir Imprić

Julijev park – posjetite jedinstveni pejzažni perivoj u Hrvatskoj

centralno-blatno-kupaliste-daruvar-autor-ratko-vukovic
foto: Ratko Vuković

U kupališnom perivoju nalaze se povijesne zgrade vrijedne kulturno – spomeničke baštine iz 18., 19. i 20. stoljeća poput: Antunovih kupki, Ivanovih kupki, Švicarske vile, Vile Arcadia i Centralnog blatnog kupališta.

Daruvarske toplice
Adresa: Julijev park 1, 43500 Daruvar
Tel: 043/ 623-000
Fax: 043/ 331-455
E-mail: [email protected]
Web: www.daruvarske-toplice.hr

Sve informacije osim na navedenim adresama pronađite na webu Turističke zajednice Bjelovarsko – bilogorske županije, i svratite na njihovu Facebook stranicu:

www.tzbbz.hr

facebook

Dobro došli u Bjelovarsko – bilogorsku županiju, destinaciju ovoljetne vodene zabave za sve generacije!

Naslovna fotografija: Miljenko Hegedić

tzbbz_nova_11_